szukam kursu hiszpanskiego

Temat przeniesiony do archwium.
czesc ludziska.potrzebuje pomocy.pracuje w hiszpani na polu przy owocach ale mam zamiar szukac pracy w swoim zawodzie.jestem fizjoterapeut.dlatego potrzebny jest mi kurs hiszpanskiego ale w medycynie.nie wiecie gdzie cos takiego znalezc??bede wdzieczna za kazdy pomysl.wiadomosci mozecie zostawiac na [gg]
oprocz znajomosci jezyka jest ci potrzebne pare innych spraw :)
przy okazji,takiego kursu po prostu nie ma.
pozdrawiam z hiszpanii

dzieki za odpowiedz.moze powiesz jakie inne rzeczy sa mi do tego potrzebne.powiem szczerze ze nawet niewiem jak sie do tego zabrac.moze mi cos doradzisz.z gory dziekuje.
Przede wszystkim musze Ci napisac, ze bedzie Ci bardzo ciezko znalezc prace w zawodzie. Obserwuje sie tu straszny przesyt rynku. Moi znajomi fizjoterapueci Hiszpanie za chlebem musieli wyjechac do Francji, bo zlozyli swoje cv we wszystkich prawie osrodkach w kraju i nikt nie chce zatrudniac. Jednej kolezance udalo sie teraz zaczepic w Walencji (po znajomosci, bo jest z Walencji), ale ma kontrakt na 3 miesiace i obawy, ze jej go nie przedluza (jest na zastepstwie).
Jesli mimo wszystko bedziesz chciala zostac i pracowac w Hiszpanii to musisz sie nauczyc jezyka. Proponuje Ci pojsc na jakikolwiek kurs, a zwrotow medycznych uczyc sie samej - za pomoca slownika. Mozesz tez zwrocic sie do jakiegos wydzialu medycznego z pytaniem o meterialy. Pewnie beda w stanie wskazac Ci sensowne podreczniki (po hiszpansku).

A jesli o inne rzeczy chodzi - to musisz sobie wyrobic dokumenty, przede wszystkim numer NIE i numer ubezpieczenia spolecznego i nostryfikowac dyplom. Wiec poczytaj na www.poloniamadryt.net albo na www.hiszpania-online.com

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia