JAKIEinfoODwylatujących zUK/Irlandii do Hiszpanii?

Temat przeniesiony do archwium.
Czy orientuje się ktoś jakie dokładnie dane pasażera trzeba podać, gdzie (na lotnisku?) i czy wystarczy to zrobić przed odlotem? Chodzi o pasażerów odlatujących z Anglii lub Irlandii (ja lecę z Anglii) do Hiszpanii. Informacje na stronie przewoźnika są dość skąpe.
Jesli lecisz tanimi liniami to wystarczy podać paszport i numer rezerwacji przy odprawie. Jak wszędzie.
No właśnie nie jak wszędzie:

Advance Passenger Information - Spain

Spanish Government regulation requires airlines to provide the Passport or Government Issued National ID Card details of all passengers (including infants) arriving on flights into Spain (including the Canaries & the Balearics) ) from the following countries:

UK
Republic of Ireland

Passengers can provide this information at the airport and from July onwards passengers will also be able to do this via our website www.ryanair.com.

The provision of this passenger information is required for the purposes of ensuring aviation safety and security.

Below is the information that airlines are required to send to the Spanish authorities prior to flight departure:

Full Passenger Names
Nationality
Date of birth
Travel document number e.g. Passport or Government Issued National ID Card

jednak jest różnica co?
No i właśnie nie wiem gdzie i kiedy te informacje podać
A i jeszcze jedno- jednak nie można podać tego za pośrednictwem tej strony, podany adres to po prostu strona główna i błędne koło :(
Najprościej będzie jak zadzwonisz i zapytasz
http://www.ryanair.com/site/PL/faqs.php?sect=CONTACT&div=call_ctr&pos=HEAD
Uwaga - podany telefon to numer do Irlandii ;)
Ale mówią po polskiemu.
Dzięki za sugestię. A ta ostatnia uwaga to też jakaś sugestia? Poradzę sobie również po "angielskiemu". Wybacz jeśli naruszyłam Twój wizerunek "wszystkowiedzącej".
"A ta ostatnia uwaga to też jakaś sugestia"
Żadna, ja po prostu lubię wiedzieć gdzie dzwonię, ile za to zapłacę (czy wystarczy mi kasy na karcie) i czego się spodziewać jak moj rozmówca podniesie słuchawkę - ot zapewnia mi to większy komfort. Takie małe ułatwienie życia, a może po prostu nie lubię niespodzianek.
I weź tu komuś pomóż :D
Wiesz, można po prostu powiedzieć "zadzwoń i zapytaj", mi tam jest jednak miło jak ktoś poda mi numer i parę informacji, mimo, że go o to nie prosiłam. Taki miły gest. No ale ja dziwna jestem, jakaś taka uczynna, w jakim świecie ja żyję...
Bo Ty się moja Ago droga niepoprawnie wysławiasz :D Trzeba było napisać "po polsku" i nie byłoby problemu.
Mayu - ja leciałem Ryanairem z Londynu do Vitorii nie dalej jak w maju i nie było takich wymysłów, też w pierwszej chwili nie załapałem o co Ci chodzi. A wystarczył mały wstęp: "Jako że od niedawna rząd Hiszpanii wymaga od linii lotniczych podanie dokładnych danych pasażerów przylatujących do tego kraju z Irlandii i Wielkiej brytanii chciałam zapytać...".
I nie złość się jak ktoś Ci chce pomóc, bo jak Agę znam to na nią już więcej nie licz :D
Ja leciałam w kwietniu, też mam nieuaktualnione dane.
Przeca się nie złoszczę. Za pomoc pięknie dziękuję.
Spoko, tylko spytałam, znając już (z obserwacji głównie)Agnieszki szczerość do bólu chciałam wiedzieć. Od jakiegoś czasu nie wchodzę na to forum z uwagi na "elitę rządzącą" i złośliwą przy okazji.
Tak, chodzi o dodatkowe informacje wymagane od lipca, moja wina, że nie uściśliłam. Nie bedę rozpaczała, że Aga już się nie odezwie, mam nadzieję natomiast, że będzie na tym portalu tak jak kiedyś, każdy będzie czuł się swobodnie, zabierał głos, a nie starał przypasować kilku osobom wiodącym tu prym.
bueno, bueno, cómo está el patio!!!!!!ja proponuje aby "wszystkowiedzaca elita " przestala tlumaczyc,doradzac i komentowac, a reszta bedzie sie zwracac do mai i ona bedzie nowa elita i bedzie wszystkim pomagala, a jak ktos nie uzyska pomocy czy odpowiedzi, to juz z tym prosze do mai:)))))
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Życie, praca, nauka