Hiszpański na AE w Katowicach

Temat przeniesiony do archwium.
Czy ktoś orientuje się, jaki jest poziom nauki j. hiszpańskiego na Akademii Ekonomicznej w Katowicach? Pytam, ponieważ w październiku zaczynam tam 1. rok na Wydziale Ekonomii i waham się, czy nie zapisać się na kurs j. hiszpańskiego (jeszcze w tym roku), jeśli okazałoby się, że na AE z nauką hiszpańskiego jest marniutko...
Będę wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki. Z góry dziekuję.
Pozdrawiam,
Magda.
przeszedłem całe dwa lata tego języka na AE - staramy się o trzeci, ale ponoć ktoś z "góry" nie wierzy, że będziemy na te zajęcia uczęszczali (i mają rację :>>) bo języki na AE trwają tylko dwa lata, dodatkowego nam raczej nie przyznają :]

Babka jest jedna z tego co się orientuję, prowadzi świetnie zajęcia, jest wymagająca, ale miła i ubiera się w takie charakterystyczne dywany :> "Espanol para ti" - mgr Magda M. używa właśnie tego. Testy są proste, jak ktoś nie zda za pierwszym razem to za drugim dostaje (zazwyczaj) taki sam. W drugim roku będą popularne i mordercze "noticias" - wiadomości z kraju i ze świata (sztuk dwie na każdą lekcję - trza umieć o tym powiedzieć choćby zdanie). Za nieobecności trza pisać dodatkowe noticias, albo całe eseje. Taki esej trzeba jeszcze zdawać na koniec roku chyba, że ktoś ma czystą sytuację, ale to sporadyczne sytuacje. Daje dużo minusów jak się czegoś nie umie i dużo zadań domowych, ale.. ogólnie jest spox. Można się dużo nauczyć bo facetka pędziła z tematem. Choć wiele się nie nauczyłem, ale to chyba przez moje lenistwo. :]
Pozdrawiam i witam w Najlepszej Szkole Wyższej na Świecie! :>>
Dzieki za odp :) Ja wlasnie jestem po immatrykulacji itd. :D ...i tez mam z 'Magda M.', hihi, , wiec Twoje info na pewno sie przyda ;) Hiszpanski na moim roku bedzie tylko na poziomie podstawowym, czyli kurs chyba mnie nie ominie, bo zalezy mi na dosc dobrym opanowaniu tego jezyka...

Pozdrawiam :)

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa