Hiszpanie cieszą się, że urośli, ale martwią się,

Temat przeniesiony do archwium.
Hiszpanie cieszą się, że nie są już niżsi od reszty Europejczyków, ale niepokój hiszpańskich lekarzy budzi fakt, że nadwaga u mężczyzn w tym kraju osiągnęła już "amerykański poziom".
Niedzielne media hiszpańskie komentują ogłoszony właśnie raport lekarza barcelońskiego szpitala Vall d'Hebron
Antonio Carrascosy, według którego od 1988 roku przeciętny wzrost hiszpańskich mężczyzn zwiększył się o 1,4 do 3,4 cm. W tym samym czasie Hiszpankom przybyło jeszcze więcej - od 2,6 do 4,2 cm.

"Teraz przewyższają nas wzrostem już tylko Niemcy, Holendrzy i Szwedzi" - napisał w sprawozdaniu ze swych badań dr Carrascosa.

Temu pozytywnemu zjawisku, wynikającemu w wielkiej mierze ze wzrostu dobrobytu, towarzyszy jednak szybki wzrost masy ciała, zwłaszcza u mężczyzn.

"Ten wzrost usytuował nas pod względem otyłości na rekordowym poziomie Stanów Zjednoczonych; jesteśmy grubsi niż nasi europejscy sąsiedzi" - ubolewa lekarz z barcelońskiego szpitala.
cześć inf!

/to rozmnożenie jaźni naprawdę przestaje być zabawne/

:-/
Mnie zastanawia czym Inf kiruje się przy tworzeniu nowych nicków :)
najwyraźniej nie może się zdecydować ;) - ciężko tak przy 150 tysiącach pomysłów na sekundę
Antares11 widać że masz jakieś problemy bo tym razem ja nie wkleiłem tego artykułu
Mylisz się inf to nie ja mam problemy - odkąd tu jestem piszę pod jednym nickiem, który jest niezmienny i nie próbuję być co chwila kimś innym.

Na innym forum dawno byłby ban za zakładanie wielu kont i zapychanie forum pełnowymiarowymi artykułami przypadkowo klejonymi niewiadomo skąd. O ciągłych zmianach nicków w ramach jednego konta nie wspomnę, bo na innych forach robi to tylko admin na wniosek usera i to z ważnych powodów - a tu akurat ta opcja jest dostępna.

Nie wiem czemu to ma służyć. Zabawa w "sprawdźmy czujność i inteligencję forumowiczów"? Mało śmieszne.
Inf jest facetem, ja nie..cos nie tak ?nie podobalo sie uznlam tekst za zabawny,mozna podywagaowac grupowo :D
Jadwidzia22, Dorotea i orchona też były kobietami.... :)
Piotr,ja padne ze smiechu!
stokrotka zmień całkiem nica aby ktoś cię nie dorwał
Widzę, że zmiana nicków jest zaraźliwa hehe ;)
Agniecha110 wierz mi stokrotka ma powód aby zmieniać nica ]
Tak swoją drogą, to słyszałam o tym w telewizji hiszpańskiej i bardzo się cieszę, nareszcie nie będę się czuła jak Guliwer w kraju liliputów:)
Temat przeniesiony do archwium.

»

Brak wkładu własnego