cóż to za piosenka Pomóżcie szalenie PROSZĘ

Temat przeniesiony do archwium.
W 2003 roku będąc we Włoszech usłyszałam piosenkę hip-hopową -chyba, której nie mogę zapomnieć.Pamiętam że na wstępie a capella śpiewało dziecko i słowa hiszpańskie brzmiały jakoś -casa bene albo casa viene. Po tym, następowały frazy hiphopowe i powtórnie śpiew dziewczynki -chyba casa viene. Proszę pomóżcie -nie śpie po nocach;p wyszukując tego kawalka na youtube.... zakochałam się w niej,najprościej,, na świecie. Pozdrawiam i dziękuję!!!
oooo, to dlugo juz nie spisz, mozesz pasc z wyczerpania, niestety, mnie sie ta piosenka nie kojarzy
jedyne z dzieckiem po hiszpańsku kojarzy mi się Boikot "Ines" jest tam nawet taki kawałek "estoy sola en CASA en mi habitación" ale nie sądzę, zeby to było to, bo to punk zreszta refren pewnie bys zapamiętała. Nie jesteś w stanie sobie przypomniec może kawałka tekstu? albo czegoś charakterystycznego, jakiegos instrumentu..nie wiem...
Dziękuję baaardzo za odzew:) jest mi niezmiernie miło. Jedyne co pamiętam, to klimat piosenki - w stylu hip hop, ragga, coś w klimatach; Don Omar, Reggeaton. Wiem, że panowie ze składu wykorzystali na początku wokal dziewczynki której imienia nie pamiętam, chyba śpiewała coś o samotności, domu, niebie, powrocie...Pamiętam tylko tyle. No i oczywiście melodię, która zapadła mi pamięć.
Raz jeszcze dzięki za odzew. Pozdrawiam cieplutko :))))
Nie jestem pewna czy w początku nie było przeszkadzajki lub flecika.. a Boikot i Ines - super!! stale poszerzam horyzonty:))
Myślę ale nie bardzo się w tych klimatach orientuję. Gdybym tą piosenkę słyszała to na pewno bym ja zapamiętała... tak czy inaczej niezmiernie mi miło że jeszcze jedna duszyczka dzięki mnie odkryła Boikotów;))
Pozdrawiam również:)) i jak znajdziesz tą piosenkę to daj znać.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Ogłoszenia

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie