Obóz UNESCO 2009

Temat przeniesiony do archwium.
Mam do Was ogromną prośbę.
Wiecie coś może na temat obozu j.hiszpańskiego z UNESCO?
Wiem, że w zeszłych latach był organizowany we Wrocławiu, ale nic więcej.
Bardzo chciałabym się na niego załapać, ale nie mam pojęcia, gdzie i kiedy w tym roku jest organizowany, no i gdzie powinnam się skierować, aby się na ten obóz zapisać.
W internecie jest bardzo mało informacji na ten temat, dlatego pytam Was, bo może ktoś z Was był już na tym obozie lub zamierza jechać w tym roku.
Pozdrawiam :)
nikt? :(
Właśnie w internecie nie ma nic! Nada! W tym roku organizowany jest od 13.07 do końca miesiąca też we Wrocku. Więcej nie wiem, mam zamiar jechać i u nas w szkole jest tak, że wybierają najlepsze osoby i one mają taką możliwość. Koszt to ok. 1300 zł.
Dokładnie. Tegoroczny obóz odbędzie się od 13-31.07.:) Szkoły dostają określoną liczbę miejsc na wyjazd. Zazwyczaj jadą najlepsi. Koszt jak wyżej + własny dojazd do Wrocławia. Ciekawe czemu nie ma żadnych informacji na oficjalnej str UNESCO... :( Od ludzi którzy już byli dowiedziałam się, że w zeszłych latach zakwaterowanie było w szkole dla niesłyszących ze średniej jakości wyżywieniem ale przecież nie to jest istotne!! Podobno świetne zajęcia z Hiszpanami w gr wg poziomu. Różne warsztaty miedzy innymi z flamenco! Sama jestem ogromnie ciekawa szczegółów! :D
Chętnie poznam osoby, którym się udało zdobyć miejsce na wyjazd. Jestem jedną ze szczęśliwców. ;)

Un saludo
Sabadello, dziękuję bardzo, a masz może jakieś namiary na organizatorów?
Byłabym ci baaardzo wdzięczna. Chodzi o to, że do mojej szkoły karty dotyczące tego obozu w ogóle nie przyszły, bo u nas nie ma hiszpańskiego. Jestem samoukiem i zastanawiam się, czy jest jakakolwiek szansa, żebym dostała się na ten obóz ;(
A, i jeszcze coś, ten obóz jest dofinansowywany z MEN, prawda (cena różna w zależności od zarobków rodziców)?
Z tego ,co wiem możliwość wyjazdu jest tylko przez szkołę... Więc o dofinansowaniach MEN nic nie wiem... To jest organizowane przez ambasadę i oni finansują ok. 50%. Ale nie zniechęcaj się!! Może spróbuj innej formy nauki:) NA różnych stronach możesz się uczyć samodzielnie. W czasie wakacji poszukaj jakiś kursów w twoim mieście.Jest wiele tańszych ofert wyjazdów do hiszpanii tylko trzeba być wytrwałym. :D Si sólo quieres lorgas todo!!

Saludos
Sabadella, ja też wybieram się na ten obóz ;) Mój nr. [gg]
Mam dobra wiadomość!!;) Troszkę wprowadziłam Cię w błąd. Kolega powiedział mi że można zarezerwować sobie miejsce na obozie wcześniej ,zapłacić i jechać:) Podobno. Nie jest to ogłoszone wszech i wobec. P.kierownik obozu nazywa się Ewa Dobrowolska. Nic więcej nie wiem... Co do dofinansowań można ubiegać się o zniżkę w zależności od dochodów rodziców.

Un abrazo
hola chicos, chicas y todo lo que se mueve!
też wybieram się na ten obóz ;)
skąd się na niego wybieracie?
już macie pewność, że jedziecie? przez szkołę czy sami załatwialiście?
i gdzie w ogóle można coś poczytać o tegorocznym obozie?
podobno nie ma wielu informacji w internecie o tegorocznym obozie.
pewność to mam dzięki szkole ;)
Ze szkoły. Informacji jak nie było,tak nie ma...:( Z Katowic.
iHola!
ja również jadę na obóz ;]
Bydgoszcz się klania ^^

un beso,
Cysia ^^
aha i sluchajcie. mam pytanie.
moi rodzice potrzebują taką kartkę z numerem konta żeby mieć jakieś dofinansowanie z pracy czy coś. pytalam dzisiaj babki w szkole i ona mówila, że nigdy się tym nie zajmowala.
co dalej z kartami i skad wziąć numer konta , żeby kasę wplacać? :D
jest już może w internecie gdzieś coś o tym obozie?
no wlaśnie nie ma nic.
a przynajmniej ja nic nie znalazlam.
ja dzisiaj dostałam liścik z informacjami.
Sabadella kim jesteś?
:P A koleżanka też z Katowic? Skąd ta ciekawość? :) Ooo! To ja pewnie też wkrótce dostanę.

Saludos
ej no, pisać kto wybiera się na obóz i jakieś namiary na siebie proszę podać ^^
przecież i tak wszyscy spotkamy się w łóżku... albo we Wrocławiu przynajmniej :P
hola chicos y chicas!!!!!!

somos dos estudiantes de cracovia (como veis) y tambien vamos a ese campo en wroclaw

ania - 8527508
agata - 6324484

hasta!
Hola todos!
Tez jade na ten kurs, mam wszystkie namiary, numery do tych dyrektorow tego obozu itd, numer konta na ktore trzeba wplacac kase tez:) jakby co piszcie:) [gg]
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa