podróż samochodem po hiszpanii - gdzie spać?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, mam krótkie pytanie do osób zorientowanych w temacie gdyż sam nigdy w Hiszpanii nie byłem. W październiku wybieram się w dwie osoby do Hiszpanii, nie zamierzamy spędzić 2 tygodni w jednym miejscu ale przejechać samochodem całe wybrzeże od Barcelony do Gibraltaru zatrzymując się po drodze na krótki czas w wybranych miejscach i tu pojawia się pytanie o noclegi.
Chciałbym się spytać czy dobrym rozwiązaniem jest wyjazd w ciemno? Tzn. czy nie będzie problemu znaleźć w każdym kolejny miejscu nocleg na krótki czas? Chciałbym się zapytać z czego najlepiej korzystać, campingi, hotele, apartamenty? No i jaką sensowną kwotę trzeba przeznaczyć na jeden nocleg? Oczywiście nie oczekujemy żadnych luksusów ale też nie chcę spać pod chmurką :) 4 ściany, wyrko i dach wystarczą w zupełności.
Z góry dzięki za odpowiedź!
ja bym nocowala na kempingach ... w hostalu trudniej o miejscea kempingi zawsze maja pule jakas dla "przejeznych" ... Poza m kemping to dodatkowe atrakcje hehe :D

I JAK JUZ TAM BEDZIECIE to NAJPIEKNIEJSZE PLAZE W HISZPANII SA OD GIBRALTARU PO CADIZ !!!! wydmy biay piasek itd:) w Maladze jestpiasek czarny i brzydki :/
i Cadiz warty zobaczenia tez :)

jesli tam bedziecie to polecam kemping LAS DUNAS (w okolicach Cadiz(u?) wlasnie :) )

BAWCIE SIE DOBRZE !! xD
ej przepraszam, że się wtrącam, ale w Maladze nie jest tak źle :D porównując z plażami w Granadzie ufff, weźmy no na przykład Torremolinos-tam naprawdę fajno:) pozdrawiam i sorki za off topic :D
nie taki off topic mysle ze jemu sie przydadza tez info plazowe;) nie no ja tylko do torremolinos na malaguete nawet sie nie pcham;) ale piasek czarny jak ziemia i brubny . przyznaj. nie to co blancas suaves dunas de cadz :D
do cadizu niestety jeszcze nie dotarłam. co roku jakoś wypada mi coś na carnavales, a tak to stwierdzam, że za daleko :D ale może warto skoro jest jak mówisz:D