stare bajki

Temat przeniesiony do archwium.
Ma ktoś może pojęcie czy skądś można ściągnąć bajkę z lat 80 sindbad po hiszpańsku? wiem, wiem dziwny problem hehe.
oj dwa razy sie dodało, można jedno jakoś usunąć?
http://www.juntadeandalucia.es/averroes/salazar/bibl_als/cuento_de_simbad_el_marino.pdf
dziękuje bardzo za wysiłek:), ale chodziło mi o animowaną bajkę a nie tekst dlatego dodałam, że z lat 80

......
no tak, tylko to z 2004 roku,a nie z lat 80 hehe. Ta której szukam to była chińska czy japońska(nie odróżniam:P)
O tego koleżkę chodzi?

Wysyłam na PW :)
Cytat: Inesita91
no tak, tylko to z 2004 roku,a nie z lat 80 hehe. Ta której szukam to była chińska czy japońska(nie odróżniam:P)

Z pierwszej czesci dekady czy z drugiej? Bardziej z poczatku kazdego okresu czy bardziej z konca? Moze to byc wersja koreanska tez?
Agniecha110 jesteś genialna, bardzo Ci dziękuje! Wszystko działa. Nie masz pojęcia jak się cieszę:) s_egundo dziękuje Ci też serdecznie za zainteresowanie:):):):)
Też sprawdziłam pierwszy odcinek :D
Piosenka mi się przypomniała "Sindbaaaad, Sindbaaaad, z Tobą się żyje weselej" hahaha.
Kiedyś, jak będę miała więcej czasu to obejrzę przygody niedźwiadków Dżeki i Nuka :D
ta bajeczka to w sumie nie dla mnie tylko dla jednego DUŻEGO chłopca heheh który ostatnio ma świra na jej punkcie, ale też to kiedyś oglądałam hehe. A tych niedźwiadków to nie kojarze hehe
To były bardzo ładne bajki, a najfajniejsze w nich było to, że puszczano je raz na tydzień i to tylko jako dobranockę. Czekało się z wytęsknieniem, a nie jak teraz - wystarczy kablówkę założyć i masz bajki 24 godziny na dobę.
Z niedźwiadków pamiętam tyle, ze ich matkę zabił myśliwy, bajka była ogólnie smutna i miałam z nimi piórnik w podstawówce :D
Ale piosenka mi w głowie siedzi i czasem jak się przyczepi...

kurcze ale mnie wzięło na bajkowe wspomnienie heheh taki Poppey, Baltazar Gąbka czy Miś Yogi hehe, ale i tak zawsze najbardziej fascynująca dla mnie bajka to:Był sobie czas
Temat przeniesiony do archwium.