rock hiszpanski

Temat przeniesiony do archwium.
czy ktoś zna jakis rockowe zespoły hiszpańskie? gracias
HEROES DEL SILENCIO
dzięki, a jeszcze jakies?:)
Nie wiem czy to rock ale da się sluchać (no przynajmniej ja mogę bo przypominają mi się lata młodości):
Celtas Cortos
Los Rodriguez
ska-p
Siniestro Total
Rosendo
La Polla (Wczesnie La Polla Records)
Extremoduro (moje ulubione!)
Koma
Def con dos
Dover (ale spiewaja po angielsku)
MamaLadilla(teksty bardzo zabawne)
Mana(ale oni sa z Mexiku, i to muzyka"miekka")
Najlepszym zespołem hiszpańskim jest bez wątpienia SKA-P. Jak sama nazwa wskazuje, graja oni muzykę ska, podaną w sosie strawnym dla szerokiego grona słuchaczy, mieszając z rokiem, punkiem i folkiem z całego świata. Teksty mają poważne i zaangażowane (bezrobocie, globalizm, rasizm) ale zdarzają sie wesołe o imprezkach ;) Wydali 5 albumów studyjnych i jedna koncertówkę i...niestety sie rozwiązali :-(
Jeśli ktoś byłby zainteresowany, polecam zacząć słuchanie od koncertówki "Incontrolable-en directo" albo od płyty "Planeta Eskoria"
Miłego Słuchania :D
stronka: www.ska-p.net
Hola a todos!!!
Les recomiendo el Mago de Oz. Es un grupo heavy metal mezclada con la musica irlandes, medieval etc...
QUE PAIS ES ESTE?....SOLO POR CURIOSIDAD PORQUE NO SE QUE IDIOMA ES
Habeas Corpus
Tierra Santa
:)
Barón Rojo
si preguntas de donde son los Mago de Oz, son espanoles. Cantan en espanol, a veces en ingles.
niemożliwe...skąd masz takie wiadomości? przecież w lipcu grają na Rock For People Festival w Pradze....
Skąd wiem że ska-P sie rozwiązało?
Jest oficjalne oświadczenie w kilku językach na ich stronce www.ska-p.net.
Co d okoncertu w Pradze...całkiem możliwe, gdyż mieli własnie ruszyć na pożegnalne tournee po świecie. Pozdrawiam
attaque 77 (argentyński rock)
tronic (z Chile, bardziej melodyjny rock)
ska-p oczywiście!! pozdrawiam wszystkich
no ska-p to wiadomo :))
los fastidos po hiszpaniolsku śpiwajom
i
soziedad alkoholica są nieźli
Los FastidIos i spiewaja po wlosku:)
poza tym probuje sie dowiedziec co znaczy slowko 'eskoria' czy ktos moze mi pomoc?:) ew.odpowiedzi prosze na maila [email] :) dzieki
Sober:) - takie bardziej mocniejsze klimaty
ESTOPA
SEGURIDAD SOCIAL
taaa SKA-P kopie po dupsku :D:D !!
toż to skandal!
nikt nie wspomniał o wielkim Lorihen:
segundo acto
traidor
juicio final
guerra santa.. tytuły mówią same za siebie :P

Ariadna Project - La llave
wspomniany już Heroes del Silencio
Tierra Santa
Eden
Cadan
La PAN
Sargon
Tu Mismo
A może wie ktoś gdzie mogę ściagnąc lub posłuchac jakiejś piosenki Extremoduro lub (na czym bardziej mi zależy :)) 2 minutos?
Tylko nie SKA-P !!!!!! Ludzi co wy w nich widzicie?! Facet ma głos jak pedał a piosenki to czyte disco-polo....
co ty gadasz sa fantastyczni
Sam jesteś pedał.
Fakt wolę facetów ale jestem kobietą :P A w ogóle czy ja mówiłam cos o Tobie? Nawet nie powiedziałam, ż on jest pedałem, że głos ma pedalski więc może najpierw czytac się naucz.
Nie słuchajcie Ska-p bo to jest poj...ne delikatnie mówiąc. Jak ktoś nie wierzy niech sobie przeczyta taki jeden temat powyżej...
En esta página web podéis conocer todos los grupos de Rock de España. Haciendo clic en "Grupos" vienen todos los grupos ordenados alfabéticamente. Haciendo clic en "Directo" podésis escuchar la emisión en directo de esta emisora de radio que pone las 24 horas musica de rock español:

http://www.rockservatorio.com/index_ddbb.php?cont=1
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa