Alejandro Sanz

Temat przeniesiony do archwium.
Kto zna i słucha tego wykonawce? Ja już słucham do od jakis 4 lat i poprostu uwielbiam jego piosenki, zblizaja mnie do hiszpanii jak zadne inne, a teksty sa poprostu niepowtarzalne i cudowne.

A co wy powiecie o tym piosenkarzu?
zbyt komercyjny jak na moj gust.czy w polsce slucha sie tylko (a moze nie ma dostepu do innych) muzyki komercyjnej??
un saludo.
no w Polsce wielu fajnych artystów nie jest znanych ze względu na język... bo w sumie każdy woli słuchać jak rozumie...

ale ja b.lubię Alejandro Sanz i Antonio Orozco
ja tez lubie Alejandra Sanza, ale nie tak jak Alex Ubago. :):)
Od kiedy uslyszalam La torture, bardzo spodobal mi sie jego glos i w ogole zaintrygowal mnie ten Sanz, chociaz wczesniej slyszalam Corazon Partio i piosenka mi sie podobala, ale bez wiekszych emocji.
Zaczelam sie zastanawiac jak wyglada facet o tak niesamowicie seksownym glosie, w koncu zobaczylam teledysk i...mmm :)
Na razie jeszcze nie znam zbyt dobrze jego tworczosci, ale bardzo mi sie podobaja utwory No es lo mismo, Corazon Partio (w tym wszelkie wersje i remiksy, fajna jest wersja w duecie z Ana Torroja z Mecano), Lo ves (piano y voz), Dime z Laura Pausini, Si fuera ella, tu no tienes alma, Pisando fuerte, Yo sin ti z Erosem, etc. etc.
Nie wiem czy slyszalas jak Alejandro recytuje "XV poema de amor" Pabla Nerudy - az ciarki przechodza po plecach!
Nie słyszałam, gdzie mozna to ściągnąć??

Pozdrawiam
Ja to znalazlam na emulu.
Zapomnailam jeszcze wspomniec o wspanialym duecie: Alejandro i Francisco Cespedes "Vida loca".
Ja uwielbiam jego płytę akustyczną nagraną dla mtv.Jest po prostu cudna. Słuchaliście?
ja dopiero od niedawnago słucham ale przyznam...ma wspaniały głos taki sexowny:D sam zreszta jest niczego sobie;)ale piosenka "una noche mas" z the corrs zauroczyła mnie maxymalnie:d do pełni szczescia chciałabym zeby jakas dobra osobka mi ja przetłumaczyła:)z gory dziekuje:)

Alejandro Sanz y The Corrs- Una noche mas

Despues de pensar, despues de ver
a mi dolor andar sobre el agua del mar
Tibia claridad
Que vi por mi calle pasar
Sin saber que hacer, si sentir o pensar
Solo que aun hoy, sigo aun
Aun hoy sigo ata...
Atandome a ti.

Aun hoy mi amor te doy
Mi cuerpo con alma
Se esconde del sol