polski prezent dla Hiszpana

Temat przeniesiony do archwium.
Mam pytanko do osob lepiej zorientowanych w kulturze hiszpanskiej: jak sadzicie jaki, typowo polski prezent bylby czyms oryginalnym i wyjatkowym dla Hiszpana? Pierwotnie myslalam o piernikach, ale ostatnio obudzily sie we mnie watpliwosci czy to faktycznie typowo polski smakolyk. Bede wdzieczna za wszelkie sugiestie, nie tylko te do konsumpcji;)
Ala
hej !! moi znajomi z Hiszpani dadzą się zabić za żubrówkę!! Za piernikami nie przepadają. Jak wpadnę na jakiś pomysł to napiszę - pozdrowienia
Tak, Żubrówka.
Nasz hiszpan ułożył nam nawet zdanie na spr

No viviría en Polonia si no me gustara tanto la Żubrówka.
;)
Hola, zubrowka pierwsze miejsce,ale moj nazyczony Hiszpan uwielbia pierogi i jego znajomi tez polubili jak im zrobilam.Wiem, ze to nie prezent ale jak beda chcieli cos z polskiej kuchni to polecam pierogi.Ja na poczatku kupilam znajomym koszulki z polskim orzelkiem lub flaga i kubek z napisem POLSKA,uwiez ze nadal stoi w kuchni i jest uzywany przez mojego znajomego juz 2 lata.Jak chcesz wiecej informacji napisz na maila: [email]
Hola! Ja kiedyś podarowałam album o Polsce w języku hiszpańskim, z dużą ilością zdjęć. Możesz też pomyśleć o ptasim mleczku z Wedla. To fakt..żubrówka, oni sie z tego cieszą. A jeśli to jest kobieta..to może bursztyny... moim znajomym też sie to podobało;-)
besitos
a mozesz podac tytul i autora tego albumu? ja spotkalam sie tylko z malym ("kieszonkowym" moim zdaniem) albumem a szukam czegos okazalszego...

moi znajomi byli zachyceni polskim piwem i miodem (prosto z pasieki).
zubrowka to hit na skale swiatowa ;)
pierniki i ptasie mleczko tak sobie... teraz wioze m.in. miod pitny.
Miod pitny tez zawiozlam tak samo jak i Advocat- tez zasmakowal:) nie pamietam autora, ale jak pojdziesz do Empiku to cos napewno zobaczysz- maja tam duzy wybor! Lub do jakiejs wiekszej ksiegarni:) saluiditos
Bursztyny nie bardzo, bo mimo że to jest polski produkt to w Hiszpanii tez takie mają.Ja zawiozłam bursztyny, podobały sie owszem, ale oni tez moga sobie takie kupic
a moj hiszpan nie przepada za zubrówka, zreszta moi inni znajomi hiszpanie tez za nia nie przepadaja. A myslalam wlasnie ze tak:) Ja kupilam mojemu gruby sweter bo on siedzi w anglii i ciagle sie skarzy ze mu zimno:))
a oscypki ktos wiozl?
Ja nie wiozłam, ale jak mi novio byl w Pl to go sprbował..hehe znaczy ugryzł mały kęsik i mu nie zasmakowało. W zasadzie to ja tez nie przepadam za tymi serkami;-)
to jest towar,ktory pod kazda szerokoscia geograficzna smakuje!ja wiozlam do boliwii i do dzis musz wysylac regularnie oscypki,:)))moja kumpela mieszka od lat w hiszpanii i zawsze wywozi 2 walizki serkow.
A jednak nie pod każdą ;-)
No a ja wlasnie tez w krotce bede w odwiedzinach w Hiszpani i chce zabrac ze soba ptasie mleczko i jakis maly album o polsce. A i jeszcze moze jakas plytka z polska muzyka, tylko byle by pasowala do gustu tej osoby. Un saludo
miod pitny, ja zawiozłam (przyszlym he he ) tesciom i bomba ! :)
Co to znaczy "moj hiszpan" ?? LOL :D:D:D
czy to agencja towarzyska??
>a mozesz podac tytul i autora tego albumu? ja spotkalam sie tylko z
>malym ("kieszonkowym" moim zdaniem) albumem a szukam czegos
>okazalszego...

Ja kupowałam wydawnictwa Festina. Mają album o Polsce, a także o kilku większych miastach. Można je kupić w EMPiK-u i w wielu innych księgarniach. Tu jest strona wydawnictwa:
http://www.festina.republika.pl/
ja zawiozłem swojemu partnerowi żubrowke, torcik wedlowski , ptasie mleczko i śliwki w czekoladzie :))
prosze was oscypki to jest hit w hiszpani i nie tylko!bo i wlosi za nimi przepadaja!ja zawsze przywoze moim tescia i mezowi piwo!WARKA STRONG TO JEST STRZAL W DZIESIATKE!nie spotkalam jeszcze zadnego hiszpana co bylby innego zdania!Cruzcampo z nasza Warka strong nie ma porownania!un besito1
A jak jest z przewożeniem alkoholu przez granicę przez nieletnich? :D nie jest to źle widziane? :) (lecę samolotem)
jak nie bedziesz szedl z butelka w reku, bedzie okej;)
A jakie waszym zdaniem są słodycze, których podobnych w hiszpanii nie ma?rnrnAlbo jakie słodycze mogą wydać się smaczne i ciekawe dla przeciętnego hiszpana?rnrnJa osobiście polecam krówki i pierniki. Robią furorę.
ptasiego mleczka (WEDEL!!!!!) nic nie pobije :)

nie wiem jak Hiszpanie, ale ja je kocham :)
ptasie mleczko,krówki,śliwki w czekoladzie
Ja popieram- ptasie mleczko, i również mieszanka wedlowska.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Inne

»

Do autora strony - uwagi, propozycje