FiLmY

Temat przeniesiony do archwium.
Wielki powrót Małego Brata, ale jestem :D Szanowni forumowicze otóż mam takie małe pytanko (przeglądałem już posty wcześniejsze, ale nie znalazłem tego o co mi chodzi), chodzi mi o jakis fajny film w hiszpańskiej wersji językowej i najlepiej tytuł jakiegoś w miarę aktualnego :D Zna ktoś jakieś fajniusie produkcje :D ?? Jak tak to please o odpowiedź :D
Filmy Almodovara są nietuzinkowe, a z najnowszych to: Volver. Saludos :D
Hej.A ja ci mogę polecić oprócz filmów Almodovara,film pod tytułem "Intacto"(Juan Carlos Fresnadillo) oraz "Po drugiej stronie łóżka" (Emilio Martinez-Lazaro).Pierwszy daje do myslenia drugi to taka pokręcona komedia.Hmmm...szczerze mówiąc najbardziej "zakręcone"jest kino meksykańskie ;)
Pozdrawiam
Amerykańskie amerykańskim, ale ja chcę sobie oglądać w wersji hiszpańskiej żeby co nieco załapać fonetyki no i poduczyć się :) A nie tam dla przyjemności :D Nie lubię oglądać filmów, ale słyszałem, że pomaga. Więc muszę sie przekonać :D A propos to filmy Almodovara mi nie leżą :D Jak znacie jakies jeszcze ale TYLKO w hiszpańskiej wersji językowej to ja bardzo proszę :D

Ps: Tylko nie romantyczne ;/
ale to są filmy wersji hiszpańskiej,nikt nie każe ci włączać polskich napisów :)))
Co ty chcesz od romantycznych filmów? Takie są najlepsze...
No coś Ty ! Ja tam wolę horrorki :D Ostatnio sobie piłę III po hiszpańsku oglądałem i więcej się śmiałem niż bałem ;]
horrorki też są fajne. Oglądnij sobie "Saw III";)
Romantyczne komedie są super, tak jak i katastroficzne, psychologiczne, thrillery - takie lubie

Saludos y muchos besos pará todos

edith_ka:*
Sprobuj ¨Tesis¨ Amenabara.Mi sie podobalo:)
Días de fútbol.
Alatriste.
Los Borgia.
El laberinto del fauno!!!!!
Salvador.
Yo soy la Juani.
Martín (Hache)!!!!!
Semen, una historia de amor.
Volando voy.
Va a ser que nadie es perfecto.
El camino de los ingleses.
Las vidas de Celia.
Te doy mis ojos.
La vida secreta de las palabras.
Princesas.
Los otros.
Abre los ajos.
Mar adentro.
Solas.
...
wczoraj na TVE oglądałem bajkę - Marcelino, pan y vino. wiem, że stworzona na podstawie filmu... ma może ktoś albo film albo bajkę w oryginalnej wersji językowej ?
Ja mam już i film (chyba gdzieś z lat 50-tych, ale fajny), i bajkę... ale co dalej? hmm
oooo daddy ... boski jesteś :P a jak myślisz co dalej... :P
Mnie się podobał "Rosario Tijeras" - film zrobiony na podstawie znanej książki w Ameryce Pd. Film nie jest hiszpański, ale hiszpańsko-języczny, o ile się nie mylę to z Kolumbii :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Brak wkładu własnego