pierścionek

Temat przeniesiony do archwium.
siema. Ostatnio byłam w Hiszpanii, i zauważyłam, że większosć Hiszpanów nosi pierścionki. Interesuje mnie, co oznacza, jeżeli Hiszpan ma na szyi (na łańcuszku) złotą obrączke (dodajmy, że mo ok. 15/16 lat) i jeżeli ma na palcu sygnet.. co to oznacza? i czy noszenie przez dziewczyne na palcu zwykłego, srebrnego pierścionka coś znaczy? pomóżcie!!
Ten post to jakis zart,prawda???Bo jesli nie to zaczne watpic w ludzki umysl.
Ojej, Gagino, to nie wiesz co oznacza noszenie przez dziewczynę na palcu zwykłego, srebrnego pierścionka? No to przecież oznacza ni mniej ni więcej, że ta dziewczyna nosi na palcu zwykły, srebrny pierścionek. Poważna sprawa a nie tam jakieś żarty :)
OOOO,dzieki Ci Agniecha110 za wyjasnienie,ale czy naprawde sa ludzie z takimi pytaniami???A moze cos ze mna nie tak???Juz sama nie wiem.
bardzo dzięki, ale nie wiem, czy napisałam na tyle skomplikowanie,, żeby się nie domyslić, że chodzi o postrzeganie pierścionka przez Hiszpanów. spotkałam się z sytuacją, kiedy to widząc mój pierścionek Hiszpanie popatrzyli na mnie dosyć dziwnie i później również zachowywali się inaczej.. ni mnie, ni więcej o to mi chodziło;)
olusenka w Hiszpanii pierscionek SREBRNY mozesz sobie zalozyc na ucho i nikogo tu nie bedzie to dziwic,no chyba ze zalozysz pierscionek SREBRNY na wlosy wtedy beda sie dziwic.
dobra, dzięki;) po prostu chciałam sie dowiedzieć, bo troche zdziwiło mnie to zachowanie
pierscionek na lancuszu u chlopaka oznacza przewaznie, ze do kogos owy chlopczyk juz nalezy, sygnet na palcu sluzy do ozdoby ( w wielu wypadkach watpliwej), a srebrny pierscionek u dziewczyny, oznacza jej uwielbienie dla srebra, albo , ze nie stac ja na zloto:)
BeaI a ja mam i srebrne i zlote pierscioneczki,to co to znaczy???
To znaczy, że stać Cię na złoto, ale lubisz też srebro :> Aczkolwiek może ma to jakieś ukryte znaczenie ;)
A dlaczego hiszpañski ksiaze Felipe nosi zegarek na prawej rece???
bo na lewej ma tatuaż z gumy do żucia
a może ten pierścionek był wybitnie brzydki? albo z 3-kg diamentem? to i się gapili:D
A ja mam czterdzieści par kolczyków. Czy powinnam się zgłosić do Poradni Zdrowia Psychicznego? ;)
Powinnas Aga tam sie zglosic, bo masz o 20 para za malo!:))))))))
tak jakby w liganiu Hiszpanom pierscionek czy inny narzeczony przeszkadzal, patrza tylko uwaznie czy go nie ma w poblizu, aby w leb nie dostac:))))))
mowisz?:D jesli do tego choc czesc wyglada jak moj ulubieniec z euro david villa to jade juz dzis;)) i bez pierscionka na wszelki wypadek;))
karla a czy Ty myslisz ze tu sami tacy przystojniacy chodza(tego Davida to nie wiem kto to jest ale jesli tak napisalas tzn. ze Tobie sie bardzo podoba).To tak jak swojego czasu Hiszpanki sie pytaly czy w Pl sami tacy sa jak DAREK,to ja im na to,ze przeciez tu nie chodza po ulicach same BANDERASY(mnie sie podoba akurat Banderas).
A właśnie, że tak!!
W Polsce wszyscy faceci wyglądają jak Darek!!!
A wszystkie Polki mają blond włosy i niebieskie oczy!!!
Proszę mi tu pozytywnych stereotypów nie niszczyć w zarodku :D:D
Hehehehe,Aga nie ma to jak dobry humor,ok,od dzisiaj nastawiam sie tylko na "tak",lekarz kazal przytakiwac. :-))))
He he he David Villa to jeden z najprzystojniejszych piłkarzy reprezentacji Hiszpanii (obecnie grajacy w Valencii)po nim są Cesc Fabregas, Xavi Hernandez oraz Fernando Morientes, którego brakło na liście Aragonesa. :-)
no tak, zaraz nam sie zrobi post o urodzie Hiszpanow, a to tylko kwestia gustu, prawda gagina? :)))))))))))))))
no, ale chlopcy z reprezentacji hiszpanskiego futbolu to owszem, niezle cukiereczki:))))))))
Aga, jestem za , a nawet przeciw!...:))))))
rozmow o mezczyznach nigdy za wiele:D i nie wiem czy znajdzie sie ktos, komu wizualnie bardziej odpowiadala druzyna rosyjska niz hiszpanska;)
Tak jest!
Nie niszczyc!!!
Dzieki nim (stereotypom) m.in. nikt nigdy nie pyta mnie skad jestes?
Tym sposobem nie musze wysluchiwac tego...jak zimno jest w P.Albo jak to daleko...i to w najlepszym przypadku...

Pzdr, Una...NIE niebieskooka...i NIE blondynka...
;-)
Ooo szczęściara.
I o Wałęsę Cię nie pytają... :D:D I o Piłkarza Urbana (a ja głupia blondynka na początku myślałam, że im o Jerzego chodzi). I nikt z mądrą miną nie wygłasza "Jan Paweł II był Polakiem" (gdybyś przypadkiem nie wiedziała :D)
Ale za to notorycznie odejmują jakieś 4 lata z metryczki :)
Mnie po tylu latach juz nikt o nic nie pyta , ale z ta meryczka to faktycznie tak jest, chyba jednak chlodny klimat i deszcze przydaly nam sie do zachowania mlodszego wygladu
albo ze stac ja na biale zloto...
O Walesie...to kupe lat nikt nic nie mowi...
Tylko w CQC kiedys, kiedys...go widzialam...Jak ryby lowil...W Hiszpanii...No i oczywiscie...strasznie sie z niego tam nabijano...Taaa..

Co do wieku...Fakt.
Hiszpanki raczej szybko powaznie wygladaja...He, he...
I faktycznie jakos...szybko sie starzeja...(sa wyjatki!!!)
Moze to i klimat...
Ale ja przeciez od lat "tam" mieszkam...i (mam nadzieje...) nawet na swoj wiek...nie wygladam...(tak mowia...znajomi...Rozumiem, ze troche mi wazelinuja...No zobaczymy...Mam spotkanie Klasy!!!Do tego z PODSTAWOWKI! Niedlugo...wiec...zobaczymy...)
O ile w ogole pojde...
;-)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia