kursy przygotowujace do nowej matury...donde?

Temat przeniesiony do archwium.
Sluchajcie ludzie z rocznika \'86! Czy ktos z planujacych zdawanie nowej matury z jezyka hiszpanskiego znalazl juz jakies kursy, badz moze mi polecic jakiegos korepetytora?? Nie musze chyba mowic, ze chcialabym aby ta osoba kompetentnie wykonywala swoje obowiazki...:) Prosze o informacje, a osoby majace ten sam problem co ja o konieczny odzew.Moze wspolnymi silami cos zdzialamy! Un saludo para todos
Hola!Też chciałabym zdawać mature z hiszpańskiego,ale w moim mieście(Elblagu)nikt nie uczy sie hiszpanskiego,w zadnym liceum nie mają tego jezyka w programie,to bardzo smutne...ja uczę się od kilku lat prywatnie i dlatego chcę go zdać na maturze,niestety nikt nie jest w stanie mi go zapewnić.nie wiem co zrobić.może macie jakieś pomysły żebym mogła zdać egzamin?Besos!:)
aha,to moje gg : 4717718
Czekam na ludzi ktorzy tez planują mature z hiszpanskiego lub mogą mnie wesprzec radą.Hasta luego por todos!
Katalinko, jeśli wybierzesz ten język na maturze, Centralna Komisja Egzaminacyjna ma OBOWIĄZEK zapewnić ci egzaminatora , nawet jeśli miałby jechać z innego miejsca, byleby w obrębie tego samego regionu. Jestem anglistą z liceum i powiem Ci że hiszpanski na maturze to dość dobra opcja - tym bardziej jeśli masz w planach jakąś \' humanę\'. Zdawaj też angielski - nowa Matura jest prosta jak drut. Powodzenia, abiturientko.
jezeli mieszkasz blisko Opola to moglabys do mnie chodzic. Mieszkam w Brzegu. Si quieres aprender espanol puedes venir a mi. Hablo espanol y enseno por que es mi idioma materno.
[email]