matura 2007

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 33
poprzednia |
hej, ludzie co myślicie o tej maturze? łatwa, trudna?
mam tu na myśli rozszerzenie. mi się zdała nieco dziwna.albo, mejor dicho, zaskakująca. niby jak pisałam to mi się wydawało że wiem. ale klucz odpowiedzi twierdzi co innego.
słuchanka o ronaldo była pokręcona trochę, ale dało się zrobić. natomiast tekst z lukami o domu i struktury leks.-gram... sama nie wiem. ale chyba były trudne, nie?
Hej, mam takie samo odczucie jak Ty. Ostatni tekst i strukt. lek-gram były (przynajmniej dla mnie) trudne. Z zamkniętych mam jedynie 81% :| zobaczymy jak rozprawka.. a jak inni?
ja mam sluchanie i czytanie cale ok;d jedynie zwalilam sie w ostatnim zadaniu z 2. arkusza,w tej uzupelniance (powowe tylko mam dobrze), a z gramy niby 1 blad, ale nie jestem pewna, czy nie popelnilam z rozpedu zadnych glupich bledow typu llevaria zamiast llevarias lub venga zamiast vengas. ogolnie mas o menos 95%, a jak reszta?
przy sprzyjających wiatrach będzie ok 88%, tj. przy rozprawce na 17 pkt;)
2 bledy o ronaldo, w tekscie nr 7 jeden blad przez pomylke i w ostatnim 2 bledy, czyli 1 pkt
w pierwszej czesci w gramatyce 4 bledy, z czego 2 tak banalne ,że ich sobie nie wybacze do końca życia!! serio mowie ;|
btw, cały czas w rozprawce walilam 'cuidar a', czy odejmą mi za to punkty??:)
ja licze tak na más o menos 86% mam nadzieję tylko,że rozprawka pójdzie mi dobrze.czy uzunają mi jak napisałem "llegues cuando llegues" zamiast vengas cuando vengas?
hej:) malo nas z tym hiszpanskim, to trzeba sie trzymac w kupie!
mature oceniam pozytywnie, licze na cos kolo 86%. ostatnie z II faktycznie bylo srednie. i jak dla mnie w nagraniu z ronaldem pytania nie byly po kolei z nagraniem, dla mnie to bylo spore utrudnienie, nia nawyklam do takich zartow:O
jak dlugo uczycie sie hiszpanskiego? macie w szkole? do czego byl wam potrzebny? ktos sie wybiera na uw na iberystyke? albo jakie inne plany? hej, rozkrecmy to forum;-)
pozdrawiam serdecznie forumowiczow
WAZNE PYTANIE!! powiedzcie mi bo ja maturzystka z tamtego roku jestem a dzis pisalam hiszpanski jeszcze(tak w miare poszlo)ale czy macie jakas stronke z tym przelicznikiem co romek wprowadzil?ten % z rozsz to ile % z podst?? porfavooor:)
http://e-lama.pl/_libs/_cache/_thumbs/5c02e3f59078454e32750568f575b4d5.jpg Tutaj przykładowo widnieje przelicznik ten śmieszny, beznadziejny itp.;)
hihi dalam dzis peruwianczykowi do zrobienia ostatnie zadanie z arkusza II i zdobyl 4/6 punktow ;p;p
hehe. niezle. nie mam pytan:) poprawila mi humor ta wiadomosc dzieki:D
asiulek a Tobie jak poszło?:)
wydaje mi się, ze jakis w tamtym roku pisałas podstawe, a wg tego przelicznika wychodzi ci gorszy wynik, to wezmą ci pod uwagę ten lepszy;)

zgadzam sie z Fredomirkiem, przelicznik beznadziejny;/
no jasne..jak cos to sie nie przyznam ze zdawalam w tym roku!!haha;) ale ogolnie to jestem debil bo zapomniaam jaka debilna jest matura.ta sucha i zupelnie niezyciowa gramatyka:|w DELE gramatyka poszla mi naprawde suuuper uwazam,a tu hmmm sin comentario;) ale reszta ok chyba.ogolnie to w ogole ta matura si nie przejelam..moze az za bardzo sie nie przejelam;) a Ty Iwona jak?:)
aha dzieki Fredomirek!! a nawet znazlm taki patrzcie(albo nie jesli nie chcecie sie zalamac,ale tak bylo i umnie i moich amigos)http://serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3699651.html
dalam hiszpance przyklad z vista i wybrala ten z "a vista" xD
i hiszpanowi dalam, co z selectividad mial srednia 9.. tez 4/6 :)
hej:) juz pisałam wcześniej jak mi poszło, mogłoby być troche lepiej, ale i takj nie jest źle;))
pozdrawiam:D
culete a gdzie ty w ogole chodzilas do liceum? ze tak spoko ci poszlo:)
a znasz bydgoskie licea xD?
zreszta ja glownie uczylam sie pozaszkolnie..
hmm szczerze mowiac to ja nie potrafie ocenic swojej matury, w pierwszej czesci wzielam opowiadanie i tak nasciemnialam ze troche naciagane to moglo wyjsc:P a co do Ronaldo to tez mialam wrazenie ze pytania sa nie pokolei albo nawet ze na niektore nie bylo odpowiedzi:P:P musialam polegac na wlasnych wiadomosciach sportowych i domniemaniach co by ten Ronaldo mogl czuc podczas wywiadu np:P pozdro:)
ja polegalam na tym, co uslyszalam i mam calego ronalda ok;p nie bylo nic spoza nagrania. jedynie pytania nie po kolei.
A ja oczywiści (chyba dla tradycji już o_O ) musiałem w tym tekscie właśnie zrobić błąd w pytaniu czego dotyczył ogólnie tekst.. :] Bo napisałem, że dotyczył rozwiewania plotek na jego temat xD czy coś takiego :/ No ale ja zawsze takie pytania robie źle.. eh..
ja tez, ale tym razem mi sie poszczescilo;P
leeee to nie chodzlo o plotki?:( kurde takie pytania sa najgorsze bo jakby nie patrzec moglo mu chodzic o wszytsko o plotki przeciez tez!! ehhh bez sens:P
Hehe, dokładnie... wg mnie takie pytania nie powinno się znajdować na maturze (oczywiście pewnie gdybym miał dobrze mówiłbym na odwrót ;)) ) gdyż nie uważam, żeby sprawdzały ścisłą znajomość językową:p o.! :D ;)
hehe raz sie moge pochwalic wiekszym szczesciem od twojego ;P;P
tak swoja droga to matura jest kwestia szczescia w 50% wszytsko zalezy na jaki zestaw sie trafi czemu mam cierpiec bo pani w wywiadzie z Ronaldo nie miala zamiaru rozwiac plotek na jego temat tylko cos tam innego?:P bez sensu! Widac, ze jakas niewykwalifikowana nie wie nawet po co sie przeprowadza wywiad;] Takie pytania sa zawsze i sa jedna wielka strzelanina bo suma sumarum kazda odpowiedz zawiera jakies ziano prawdy!:P
o zgadzam się z wami:) te pytania to normalnie loteria... ale tym razem miałam fuksa i zgadłam;) a zawsze robie byki w tego typu pytaniach;)
mam pytanie, nie wiem czy trafilam w dobry temat ale mam nadzieje ze ktos pomoze:P Otoz sprawa tyczy sie matury a dokladniej: mialam wczoraj rozsz ustny amgielski, nie trafilam na temat zdobylam jedynie 65%, oczywiscie to za malo zeby dostac sie na UAM na hispanistyke, bo z tego co wiem biora tam pod uwage rozsz. jezyk obcy. Jutro zdaje ustny hiszpanski ale w wersji podstawowej, czy jesli ta podstawe zdam lepiej, to bede miala ja brana pod uwage na zasadzie przelicznika? czy po prostu podsatawa w ogole na UAMie na hispanistyce nie wchodzi w gre?
hah, jak teraz czytam mojej wpisy bezpośrednio po maturze z hiszp to się smieje;)) wg oficjalnego wyniku mam 89%, może to i tak mniej niż mają inni, ale mnie to nie przeszkadza;) a i za rozprawke nawet dostałam 18/18 :D pozdrawiam :)
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 33
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia