matura - wyniki

Temat przeniesiony do archwium.
Witam. mam taką prośbę do tych którzy zdawali maturę z języka hiszpańskiego, napiszcie jeśli możecie swoje wyniki i ile lat uczyliście się języka, jak się przykładaliście. Aha no i koniecznie napiszcie czy podstawa czy rozszerzenie:)
PS Wiem, wiem że to u każdego inaczej i zależy jeden się musi uczyć więcej inny mniej itp itd ale chciałabym się mniej więcej zorientować jak to się ma do wyników:)
jak się będziesz uczyć dasz rade ja się uczyłam 2,5 roku z podstawy mam 94 a z rozsz 75, ale bardzo się przykładałam.
Inesita! Ty szczęściaro :D U mnie w szkole łaskawie oddają świadectwa po 12...
100% tylko podstawa ale mega sie ciesze bo myslalam ze mam zle w sluchaniu ;p Uczylam sie prawie 3 lata ( od 1 liceum). 2 lata w szkole jezykowej, nie przykladalam sie wtedy prawie wcale zdania nie umialam powiedziec :p W klasie maturalnej prywatne lekcje 1h/tygodniowo, ze strachu ze mi nie wyjdzie zaczelam sie uczyc i wyszlo calkiem calkiem. Usty 75%. A za rok uderzam w rozszerzenie :)
gratuluje wyników
a miałyście hiszpański w szkole wszyscy ??
*wszystkie
hmmm generalnie jestem niezadowolona, 98% podstawa, 78% rozszerzenie
uczyłam się 3 lata
ja w szkole nie miałam :) 2 razy po 60 minut w każdą sobotę prywatne korepetycje :)
92% rozszerzony. podstawy nie pisałam.
3 lata nauki w szkole (3 godziny tyg). w drugiej i trzeciej klasie dodatkowo jeszcze 'korki' raz w tygodniu po lekcjach.
no i oczywiście trochę samozaparcia i chęci do nauki...:D:D
A z jakich książek się przygotowywałaś, bo musze juz sie zacząć rozglądać za czymś. Na razie myślalam o USO do gramatyki, a dalej to nie wiem bo sporo tych podrecznikow jest teraz. Wczesniej uczylam sie z espanol en marcha ale jest strasznie chaotyczna
84% rozszerzenie, 3 lata nauki w szkole po 3 godz tyg, w 3 klasie kurs jezykowy ok.3 h tygodniowo(60h w sumie, bo przez niecałe 5 miesięcy)
dzięki za odpowiedzi. Gratuluje wynikow, tym bardziej ze z tego co wiem maturka w tym roku byla trudna (rozszerzona)
też mi się wydaje że do najłatwiejszych nie należała:) ja sie uczyłam 2 godziny tygodniowo prywatnie z nauczycielem.
98 podstawa, 77 rozszerzenie ;)

2 lata prywatnej nauki w teorii, po 1.5h tygodniowo, w rzeczywistości niewiele. I tydzień wkuwania repetytorium na pamięć przed samą maturą ;0

Za rok poprawka ;ddd
O, nie zauważyłam że stary wątek ;d
ależ nie, wątek wcale nie taki stary, każda odpowiedź mile widziana:)
ja chyba też poprawię :D nawet jeśli się dostane na filologię... hiszpańską

tak dla lepszego samopoczucia, a poza tym mam wielkÄ… ochotÄ™ na chorwackÄ… :)
Gosiakkk, jeśli się przydało to dobrze :) Ja radzę czytać i słuchać, bo to daje dużo więcej niż jakaś tam nauka, choć trochę słówek trzeba znać.

Na uamie łatwo się dostać na chorwacką + serbską, Naavi :)
hola! a podacie może jakieś podręczniki do maturki????
Cytat: madzia_bruti
hola! a podacie może jakieś podręczniki do maturki????

oo widzÄ™ wielkie zainteresowanie maturÄ…...
wystarczy poszukać wątków na forum

trochę wkurzające są w kółko te same pytania
tym bardziej patrząc po Twoich wpisach - Tobie już odpowiadaliśmy na to pytanie
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Sólo en español