Proszę o wszelką pomoc...zajrzyj!!!!:))

Temat przeniesiony do archwium.
iHola!
Moja sytuacja jest taka że uczę się od września w hiszpańskiej szkole dwujęzycznej w Warszawie. Aktualnie jestem w klasie zerowej(potem jeszcze 3 lata normalne), w ktorej ucze sie od podstaw hiszpanskiego... w klasie pierwszej bede mial juz jezyk hiszpanski jako wykładowy w historii hiszpanii, geografii hiszpanii oraz literaturze hiszpanii... Aktualnie mam 18 godzin tygodniowo hiszpanskiego.

JEŻELI POSIADACIE NA KOMPUTERZE JAKIEKOLWIEK MATERIAŁY DO NAUKI HISZPAŃSKIEGO ALBO JAKIEŚ KSIĄŻKI HISZPAŃSKIE W RÓŻNYCH FORMATACH, ALBO INNE WSZELKIE RZECZY ZWIĄZANE Z HISZPAŃSKIM ( np. TEBEOSY:)) TO BARDZO PROSZĘ (jeśli możecie i chcecie) O PRZESŁANIE ICH DO MNIE....BĘDĘ BAAAAAARDZO WDZIĘCZNY ZA WSZELKĄ POMOC...
PROSZĘ NIE POMIJAJCIE TEGO POSTU...JEŻELI MOŻECIE TO BAAAARDAZO PROSZĘ O WSZELKĄ POMOC
Mój mail to : [email]
na kompie nic takiego niestety nie mam :(
Ale Ci zazdroszczę tej szkoły... To pewnie Cervantes? A dlaczego akurat ta, skoro nie znasz (jak mówisz) hiszpańskiego. Jeny, jak Ci zazdroszczę. Ja w tym roku zdaję maturę z m. in. z hiszp, ale nie mam go nawet w moim liceum. Jedynie w w szkole językowej. Czy ta szkoła , do której chodzisz jest płatna?
Salu2
Malwi,w jakim miescie mieszkasz?Albo moze..wojewodztwie :) Ja tez zdaje w tym roku mature z hiszpana i bylo duze prawdopodobienstwo,ze bede zdawac ustny w POZNANIU..mimo,ze jestem ze SZCZECINA.Uwazam ze to duza nieodpowiedzialnosc ze strony kuratorium.
Zeby woj.zachodniopomorskie nie mialo egzaminatora?!?!?!
Na szczescie wszystko sie wyjasnilo i zdaje w swoim miescie,jednak nie w swojej szkole-beda tam wszyscy chetni z calego zachpom.

Pozdrawiam!
Hola Kitty86:
Ja jestem z grodu Kopernika, hehehe, z Torunia jestem :P U nas jest kilku nauczycieli hiszpańskiego, nawet profesorów na UMK, jednak nikt nie jest egzaminatorem nowej matury. Też to uważam za nieodpowiedzialność. Myślałam, że pojadę do Poznania albo do Olsztyna (tam są egzaminatorzy). Ale padło na Gdynię. Okręgowa komisja, którą mamy w Gdańsku tak zadecydowała. Trochę się dziwnie będę czuła, zwłaszcza że ani rusz nie znam miasta :/ no ale jakoś się zobaczy. Ty masz dobrze , bo zdajesz przynajmniej w swoim mieście.

A może ktoś jest z Gdyni i coś o tym wie???

A na jakim poziomie zdajesz ? Ustną i pisemną. Tzn. ja w Gdyni ustną bedę miała. Pisemną oczywiście przyślą mi do szkoły.
Salu2
:DD ja wcale nie mowilem ze nie znam hiszpanskiego:))...a szkola to Jose Marti... ale materialy mi sie przydadza
nie jest płatna...to publiczne LO
Malwi mam do ciebie ogromna prosbę: czy mogłabys mi dac jakies namiary na kursy hiszpańskego w Toruniu? Porfavor!!!Gracias!mój [email]
ok, zaraz napiszę do Ciebie maila, ale jedno pytanko: Jesteś z Torunia? i na jakim poziomie języka?
Malwi-nieves! Jestem z kuj.-pomorskiego najbardziej interesowałoby mnie przygotowanie do DELE intermedio, najlepiej w weekend'y,czy jest cos takiego w grodzie Kopernika będę bardzo wdzięczna!Może chociaż telefon gdzie można uzyskac takie informacje.
widzę, ze towarzystwo hiszpańskouzdolnione to z kujawsko-pomorskiegi:D ahh dużo nas:P
Aniu, już napisałam na maila ;)
Salu2

Dla Zakręcika i innych braci z Bydgoszczy też Salu2 z Torunia ;)
Temat przeniesiony do archwium.