początki

Temat przeniesiony do archwium.
czesc
na poczatku chciałabym z góry przeprosic jesli taki wpis juz sie pojawił(choc nie natknełam sie na chocby podobny a moze zwyczajnie przeoczyłam)
chcialabym zapytac jaka forma samodzielnej nauki jest najlepsza i od czego zacząc.od słówek ale jak ?: tematycznie, według ważności.czy moze czytac jakies komiksy, krótkie opowiadanka, tłumaczyc sobie np. teksty piosenek wogóle oprzec sie na tekscie?czy moze zacząć od programu?ale jakiego, który jest najlepszy dla początkujących?
jesli mozecie pomozcie poczatkującej i napiszcie o metodach nauki dla początkujących i wogle o metodach jakie stosujecie
bede bardzo dźwięczna:)
pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie
wiesz jsli moge ci doradzic to najlepiej kupic sobie ksiazke o hiszpanskim...jesli jednak zdecyowalas sie uczyc ze strnek internetowych to podam ci 1 adres: http://jezykhiszpanski.w.interia.pl/ jesli dobrze sie na tej str. rozejrzysz to sa tam linki innych wg. mnie extra przydatnych rzeczy:)
czesc! ja rowniez dopiero zaczynam.tez sie zastanawialam od czego powinno sie rozpoczac nauke aby bylo efektywnie. wiec rozpoczelam od tego ze przegrzebalam forum na tej stronie. ludzie podaja tu ciekawe strony do nauki, znalazlam radio hiszpanskie, a w tv hiszpanskie kanaly. postanowilam ze kupie ksiazki do nauki (moja kolezanka uczyla sie sama w domu francuskiego-miala ksiazke z objasnieniami i cwiczeniami i robila systematycznie lekcje ,po roku wyjechala studiowac do francji :) i swietnie sobie radzi ). kupilam (dzis ) "PONS hiszpanski w 1 miesiac dla poczatkujacych"- z kaseta i plyta, a takze fajna ksiazeczke"gramatyka hiszpanska z cwiczeniami" Langenscheidt- polowa to gramtyka a reszta to cwiczenia-praktyka czyni mistrza podobno :) wiec taki bedzie moj poczatek...
Siesiak mam prośbę, możesz napisać do mnie na gg-4727109? Jeśli masz ochotę, oczywiście, też zaczynam się uczyć z podobnej literatury, może się powspieramy?
dzięki za przysłowia bardzo mi sie przydały:):):)
ale mam jeszcze jedno pytanko otóż chodzi mi o imiona w języku hiszpańskim i polski odpowiednik!!! i czy przez internet idzie nauczyć sie choc troszke hiszpańskiego? jak tak to w jaki sposób? z góry dziękuje:):):)
czesc
przeglądałam to forum i oczywiscie znalazłam linki do różnych stronek i fakt sa różne bardzo ciekawe i przydatne ale niestety tylko kilka po polsku, reszta po angielsku a nie sadze bym dała rade uczyc sie w ten sposób. na razie chyba wybiore ksiazke "hiszpański w 3 m-ce" i "hiszpański w pigulce" prosty kursik i wydaje mi sie ze w sam raz na poczatek.szkoda tylko ze mam teraz tak mało czasu:(
pozdrawiam wszystkich i dzieki za odpowiedzi
rzycze wszystkim duzo zapału i owocnej nauki:)
Temat przeniesiony do archwium.