Recenzje książek do hiszpańskiego

Temat przeniesiony do archwium.
Witam. Mam prośbę do Was, szczególnie do ludzi dość zaawansowanych w hiszpańskim. Czy moglibyście napisać krótkie ale treściwe recenzje książek Perlina, Sabika i innych co lepszych autorów? Z pewnością było by to dobre żródło informacji dla początkujących i nie tylko :)) Proszę o odzew.
Hey, nie jestem może jakaś strasznie zaawansowana, ale uczyłam się z Sabika od zera i muszę powiedzieć że nie jest zła ta książka, chociaz mało nowoczesna i dialogi taakie sztuczne ;)
Wogóle to cholernie mało jest jescze książek do hiszp w Polsce... szkoda..
Czekam na książkę (Allegro) O. Perlina "Intensywny kurs j. h.". Co o niej sądzicie ?
Zero zainteresowania - szkoda. Skoro nie ma czegoś takiego na stronie głównej, to by było chociaż na forum.
nie ze zero zainteresowania tylko moze malo kto ich uzywal. Popularniejsze sa na pewno ksiazki typu Sueńa czy cos w tych klimatach
o matko, błagam tylko nie "sueńa" :[ zdecydowanie nie polecam
haha wiem ale faktem jest ze ta ksiazka jest bardzo popularna
Może podacie wg Was najlepsżą: 1) książke do gramatyki po hiszpańsku 2) książke do gramatyki po polsku 3) książkę dla samouków 4) najlepszy duży i mały słownik 4) najlepszy kurs komputerowy 5) najlepszy kurs audio (najlepiej jakiś kompleksowy) . Fajnie by było poznać jakieś materiały ang-hiszp, w końcu dużo ludzi coś tam kuma z "Ynglisza". Pozdro 4all
Ja dopiero liznęłam hiszpański, bo nie będę miała czasu na hiszpański raczej w tym roku... testy gimnazjalne poza tym olimpiady no i francuski i angielski czekają:) Ale korzystam z książek O.Perlina, mam hiszpański dla początkujących i dla zaawansowanych, starą wersję, jeszcze mojego taty. Strasznie mi się podobają, wydaje mi się że naprawdę można się z nich czegoś nauczyć. Perlin ma bardzo fajne metody nauki. W przyszłym roku idę do liceum z klasą dwujęzyczną z hiszpańskim, więc na pewno będę miała więcej do powiedzenia:) Póki co, staram się dowiedziec na własną rękę najwięcje jak mogę. Zajrzyjcie na moją propozycję o nowym dziale : kultura, sztuka i tradycje krajów hiszpańskojęzycznych. Wydaje mi się, że coś takiego byłoby świetne.
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa