Książka do nauki polskiego dla Hiszpana

Temat przeniesiony do archwium.
Mam do Was ogromną prośbę.
Chociaż nie jest to zbytnio związane z nauką hiszpańskiego, zdecydowałam się poprosić o to tutaj.
Czy znacie jakieś dobre książki do nauki polskiego od podstaw po hiszpańsku?
Z góry dziękuję :*
z tego co mi wiadomo jest tylko jedna taka ksiazka i nie jest dobra. autor nazywa sie fernandp presa (albo prensa)
Znalezione w www.casadellibro.com (wpisz w szukaniu tytulu - polaco) po za tym jest wiecej pozycji w j. francuskim. Istnieje tez po hiszpansku program komputerowy do nauki j. polskiego niestety nie mam wiecej danych, raz widzialem to w ksiegarni. W madrycie sa szkoly j. obcych ktore oferuja nauke j. polskiego

ESQUEMAS DE POLACO: GRAMATICA Y USOS LINGÜISTICOS

de PRESA GONZALEZ, FERNANDO

CENTRO DE LINGUISTICA APLICADA ATENEA 2003

------------------------------------------------------------------------------------------------

. GUIA PRACTICA DE CONVERSACION ESPAÑOL-POLACO

de VV.AA.

EDITORIAL ARGUVAL, S.A. 2005

pozdrowienia

mattin
Serdeczne dzięki, szczególnie dla Mattina :)
moj nauczyciel chwalil mi sie kiedys taka ksiazka, mial plany sie troche pouczyc, hehe ;-) co do autora to nie mam pojecia, ale na okladce miala napisane cos w styly "uze sie polskiego", czy "mowie po polsku" czy cos takiwgo :). popytaj w ksiegarniach, na pewno tego typu ksiazki wcale nie okaza sie nieosiągalne! poza tym widzialam ostatnio w Empiku program na komputer (przede wszystkim do nauki slowek, ale nie tylko) i byl jako "dla dzieci cudzoziemcow". no, co prawda dla dzieci, ale moze to nie przeszkadza :P