w dwa lata

Temat przeniesiony do archwium.
Jestem wlasnie w drugiej klasie LO. Czy zaczynając naukę kompletnie od zera jestem w stanie nauczyc sie tyle, zeby zaliczyc mature podstawową? A rozszerzoną? No i jak najlepiej zacząć? Szkoła językowa cfzy samodzielnie? Bardzo was prosze o szybkie odpowiedzi, bo chcialbym podjac decyzje i zaczac naukę.
Jest to możliwe. Jesli uparcie będziesz dążyć do celu i uczyć się przynajmniej godzinę - regularnie; codziennie, a do tego pasjonuje Cię nauka języków obcych i hiszpanskiego -oczywiscie, to na pewno sobie poradzisz. szkoła językjowa to niezły pomysł, tym bardziej jesli nie jestes za bardzo samozdyscyplinowany. Zapał z jakim zaczniesz sie uzyć może minąć ,a w szkole musiałbyś być na bieżąco i po prosyu uczyć się.
Jak najbardziej, ja tez bylam w II klasie LO i wtedy zaczelam sie uczyc:) i mature zdalam bez problemu! wiec jesli masz checi poznac ten jezyk to tez zaliczysz! ah..uczylam sie kazdego dnia ;) a najlepsza szkola do nauki hiszp. ... www.academiadelalenuga.pl polecam goraco
jak chcesz samodzielnie sie nauczyc przerob po 3 razy obydwa perliny, zainstaluj se espanolskiego windowsa, espanolski soft na komorze, zacznij sciagac espanolska muze i filmy, codziennie wieczorem z peruwianczykami na msnie dyskutuj o futbolu i na radiovalencia mecze co sobote sluchaj:)
jak przykazania koscielne to brzmi xD a tak na serio to masz 100% racje!!wlasnie w podobny sposob ja sie hiszpanskiego ucze i wchodzi mi gladko;p tylko, ze moja metoda sklada sie ze szkoly, szkola jezykowej, prywatnych zajec, ogladania hiszp. tv, sluchania hiszp. piosenek, hiszp. soft w komie, codzienne netowe pogadanki z hiszpanami na tlenie/ircu/msnie no i ciaglego myslenia o tym jezyku :P i pewnie jeszcze czegos zapomnialam....
nom, najlepiej calkowicie se zespanolizowac zywot, i jeszcze paciorek codzinnie wieczorem do nuestro padre odmaiwiac en espanol:p
wlasnie o tym zapomnialam xD a na serio tak robilam;p;p zreszta co komu szkodzi wypelnic swoje zycie pasja??
no ja tez tak robilem:p, nawet chcialem sie nauczyc po hiszpansku wszystkich modlitw co sie w kosciele mowi, zeby ale jakos lyricsow nie moglem znalezc:)
musze se jakas ksiazeczke do nabozenstwa en espanol sprawic:p
ja w szkole mialam obowiazkowo padrenuestro, potem sama w neciku znalazlam zdrowaske no i jeszcze mnie na wierze w Boga wzielo;p tu masz stronke taka o: http://www.corazones.org/oraciones/basicas.htm
por los siglos de los siglos amen ;)
aaaale fajna strona:)) na serio:p sie juz zaczynam uczyc
nie ma za co:D tez sie jeszcze poucze, ale najpierw musze sie 'przygotowac' z niemca na kartkowencjexD
co to są te perliny? pewnie jakies podreczniki? no wlasnie. mozecie mi polecic najlepszy program na kompa do nauki hiszpańskiego?
scoobydoo123 i slawekk gacal to ten sam :)
perlin to autor klasycznych podreczniki do saomdzielnej nauki, ze 30 lat maja juz, teksty sa baaaaardzo nie na czasie, ale klimat maja:P, ja osobisice uwazam ze swietnie sei z nich mozna uczyc
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa