Nauka poza kursem

Temat przeniesiony do archwium.
Zaczalem nauke j hiszpanskiego, 2 razy w tygodniu po 1,5 h, tylko ze zdaje sobie sprawe ze zeby zdac rozszerzona mature z hiszpanskiego ( czy to mozliwe po 1,5 roku nauki?) to musze jeszcze robic cos sam. Co byscie mi radzili, jakie konkretne rozmowki, programy albo cós takiego. Bede bardzo wdzieczny za odpowiedz
radzę Ci, jeśli masz możliwość oglądanie jak najwięcej tv hiszpańskiej i rozmowę,albo choćby pisanie mailów z osobami mówiącymi po hiszpańsku.to bardzo pomaga.tylko praktyka.mów do siebie i staraj się myśleć po hiszpańsku.mucha suerte en tu bachillerato!!!!
scoobydoo, ja tez zdaje mature rozszerzona z hiszpanskeigo po 1,5 roku nauki i mysle ze to jak najbardziej jest mozliwe ;]. ja zdaje w roku 2006, a Ty pewnie w 2007. dlatego wszystko przed Toba, oczywiscie pod zadnym pozorem nie wystarczy sam kurs, musisz przede wszystkim uczyc sie sam (w koncu robisz to dla siebie, nie?). złap kontakt z osobami z Hiszpanii (tu na forum są takie ;]) i pisz sobie z nimi prze msn - to bardzo pomaga. musisz miec ciagly kontakt z jezykiem, sluchaj muzyki hiszpasnkiej i staraj sie cos rozumiec, ogladaj telewizje, czytaj (na poczatek jakies proste czasopisma z obrazkami, itp.). Co do łatwych ksiązek, to polecam serię "Mikołajka". znasz to po polsku? jesli tak to bedzie prosciej ;]. To sa ksiazki dla dzieci pisane z punktu widzenia kilkuletniego chlopca, do teraz je lubie ;]. Ja mam z tej serii po hiszp. "Las vacaciones del pequeńo Nicolas" ;D. Ponadto pracuj nad slownictwem (polecam fiszki). Najlepiej jeszcze isc do jakiejs ksiegarni jezykowej, np. Omnibusa, albo jeszcze lepiej Noweli (to ksiegarnia jezykow romanskich, ale nie wiem z jakiego miasta jestes, bo ona jest chyba tylko w Poznaniu i gdzies tam, nie pamietam....) i zobaczyc co maja fajnego do gramatyki (wiem z wlasnego doswiadczenia ze na kursie w ciagu roku nie przerobisz calej gramatykiu, wiec trzeba sie za nia jakos wziąc). No, to tak ogolnie to by na tyle bylo ;]. Trzymam kciuki i jestem pewna ze dasz sobie rade, chciec to moc ;D.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa