Do wszystkich którzy się uczą hiszpańskiego:))

Temat przeniesiony do archwium.
Hejka:)

Witam wszystkich serdecznie:) Zwracam się do was z zapytaniem.. Otóż, uczę się juz 3 języków (angielski, rosyjski i francuski) chcialabym rozpocząc i hiszpanski... I mam wlasnie z tym takie pytanie: czy dalabym radę uczyc sie go sama w domu?? majac podreczniki i w ogole... Slyszalam ze to prosty jezyk... i pewnie ma cos wspolnego z francuskim wiec moze nie byloby tak źle?? Jak myslicie?? Jak wy sie uczycie?? Jakie macie podreczniki?? Plissska napiszcie mi wszystko na ten temat:D Dalabym rade?? Pozdrawiam gorąco:))) Pa:)))
Można.Ja znam francuski i łacinę i w sumie idzie mi dość łatwo.Co prawda chodzę obecnie na kurs.Wcześniej przez rok uczyłam się sama i na lektoracie na studiach i dużo z tego wyniosłam. Niektórzy wolą programy komputerowe-ja polecam Espanol para ti.Inni-jak ja ,raczej książki uzupełnione o płyty czy kasety.
Z książek polecam Espanol 2000,Tematyczny słownik języka hiszpańskiego z serii Ucz się sam Wydawnictwa Literackiego-masa słówek oraz Uso interactivo de vocabulario Wydawnictwa EDELSA;gramatyka:Curso Intensivo de Espanol,Anna Wawrykowicz-Gramatyka Funkcjonalna z Ćwiczeniami,Uso de la Gramatica espanola-elemental Wydawnictwa EDELSA,Małgorzata Michalska-Derlatka Gramatyka Hiszpańska,Wydawnictwo Philip Wilson-Czasowniki Hiszpańskie,Anna Wawrykowicz-Gramatyczno-Stylistyczny Słownik Języka Hiszpańskiego.
Na kursie w szkole językowej korzystam z podręcznika ELE.

Powodzenia w nauce;-)
Moja odpowiedź również jest twierdząca :)
Hiszpańskiego uczę się ok. 1,5 miesiąca i ten język naprawdę mnie zauroczył!
Ponieważ bardzo lubię naukę z komputerem, kupiłam sobie Espanol para ti i jestem z niego naprawdę zadowolona.
Nie będę się rozpisywać, jeśli chodzi o ten kurs, najlepiej poszukaj sobie w wyszukiwarce - tam jest dużo wyczerpujących odpowiedzi dotyczących tego programu.
Hiszpański jest moim trzecim językiem (uczę się jeszcze angielskiego i
niemieckiego) i dobrze udaje mi się połączyć naukę tych trzech języków.

Co do gramatyki to, hmm... właściwie nie wiem, co Ci polecić, słyszałam, że dobra jest ta Anny Wawrykowicz.

W Internecie jest dość sporo materiałów do nauki hiszpańskiego. Cała masa linków znajduje się tutaj:

http://www.hiszpanski.ang.pl/Linki_tu_wrzucaj_66.html

A tak "na zachętę", powiem Ci, że hiszpański to naprawdę przydatny i piękny język!! :)