samodzielna nauka hiszpana:-)))

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich.Mam do as wielką prośbę poradzcie młodej mamie która zajmuję się pół roczną córeczką jak ma zacząć naukę.Dostałam propozycje od rodziców którzy są w Hiszpani wyjazdu no i podjęcia pracy.mam na to ok9miesięcy.Nie mogę skorzystać z kursu ani nie stać mnie na indywidualną naukę.Wiem że to będzie bardzo trudne ale proszę o poradę od czego zacząć.Z góry dziękuję.Pozdrawiam
proszę kupić samouczek z bardzo mylącym tytułem "Hiszpański w 30 dni" wydawnictwa Langenscheidt :P
Serdecznie polecam program "Español para ti" firmy SuperMemo.
Składa się z 24, bardzo obszernych lekcji. Po przerobieniu tego kursu powinno się w miarę swobodnie porozumiewać językiem hiszpańskim.
Praca z programem przynosi naprawdę spore efekty, ale pod jednym warunkiem - gdy jest się systematycznym.

Codzienna, nawet niezbyt długa (np. 30 min.) nauka przynosi lepsze rezultaty niż 3 godziny raz w tygodniu. I jest znacznie mniej męcząca.
Program kosztuje 99 zł.

Jeśli chodzi o repetytorium gramatyczne, kupiłabym książkę Anny Wawyrkowicz, wydawnictwa Wagros. Naprawdę godna polecenia.
Niektórzy chwalą też sobie samouczki PONS - "Hiszpański w 1 miesiąc" i "Hiszpański w 3 miesiące", ja jednak z nich nie korzystam i nie mogę się na ten temat wypowiedzieć.
ale ja się moge wypowiedzieć na temat PONS w trzy miesiące - jest wypas! Rezultat już po miesiącu - przynajmniej u mnie (a potem zastój bo nie miałem się z czego uczyć, a kolejne 80 zł na kolejny kurs to już zbyt wiele jak na mój budżet)

Ale z dzisiejszym berecikowym dla bogatych mam to tyle co nic. :P
Jednak bezkonkurencyjny nadal pozostaje Euro Plus + Ele składający sie w sumie z 40 bardzo obszernych lekcji powtorzen i zebrania wiadomosci gramatycznych

« 

Pomoc językowa

»

Kultura i obyczaje