Nauka słówek!

Temat przeniesiony do archwium.
Uczę się hiszpańskiego z programem Español para ti - chwalę go sobie (jak chyba każdy;-)), ale myślę, że jeśli chodzi o słownictwo, to powinnam się uczyć go nie tylko z tym programem.
Główny powód - uczę się słów związanych z jedzeniem, ale po przerobieniu ich wszystkich i tak nie znam jeszcze wielu prostych słów.
Znacie jakiś podręcznik/program komputerowy (może nawet lepiej to pierwsze) do nauki słów - nieskomplikowanych, oczywiście, bo jestem początkująca.
Nikt nie wie?... :-(
http://www.hiszpanski.ang.pl/slownik.php :D
Proponuję Tell me more lub LinguaMatch 3 - świetne programy :) (moje [gg] )
testuj nowy system nauki słówek! na tej stronie (widać po prawej powyżej)
ja po mesiącu nauczyłem się ponad 350 słówek
dodawaj nowe, powtarzaj
polecam
Dzięki za wpisy - z tym system nauki słówek to faktycznie masz rację - może być przydatny, a go przegapiłam :)
Może jednak zna ktoś... no nie wiem, chociażby elementarz hiszpański z podstawowymi słówkami? :)
Bo uczenie się ze słownika jest średnio przyjemne... wolałabym jakąś książkę.
Dzięki za wpisy - z tym system nauki słówek to faktycznie masz rację - może być przydatny, a go przegapiłam :)
Może jednak zna ktoś... no nie wiem, chociażby elementarz hiszpański z podstawowymi słówkami? :)
Bo uczenie się ze słownika jest średnio przyjemne... wolałabym jakąś książkę.
ja tam uzywam starego (sentyment hehe;)), bo zauwazylam, ze tam metoda wszystko duzo szybciej wchodzi. juz po wprowadzeniu slowek do programu zapamietuje sie znaczna wiekszosc...
ja znam swietny system uczenia sie slowek (o ile sie komus chce bo jest monotonny) ale wiem ze dziala, ja w ten sposob nauczylam sie okolo 4 tys slowek w tydzien(studiuje lingwistyke) czytasz 100 pierwszych stron ksiazki, wypisujesz wszystkie slowka jakich nie rozumiesz i tlumaczysz, a potem czytasz pare razy sprawdzajac nieznane slowka w zrobionym przez siebie slowniku. jak przeczytasz tak z 7 razy to gwarantuje ze conajmniej 3/4 zapamietasz, poniewaz sama sprawdzilam pozdro
A co powiecie na program eMaestro? To prwada, ze da sie z niego nauczyc nawet 300 słów na godzine ? Naparwde jest on taki dobry, jak go reklamują?Wiem,ze ten teamt był juz poruszany na forum,ale w sumie nie wiele o tym programie pisano (albo ja nieefektywnie szukam:P)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa