znacie jakieś słowa lub zwroty katalońskie?

Temat przeniesiony do archwium.
Chciałabym sie uczyć katalońskiego,ale nie mam gdzie.Moze naucze sie na forum od ludzi którzy w Katalonii lub na Majorce mieszkali?
Nie masz gdzie? A z jakiego miasta jesteś?

A tu możesz się trochę pouczyć przez internet. Na tej stronie są różne przydatne linki:
http://www.ub.es/slc/es/faqes.htm#5

http://www.ub.es/slc/en/angslink.htm

ale trudno tak samemu się uczyć bez kontaktu z innymi, z radiem czy z telewizją...
o katalońskim po polsku:
http://www6.gencat.net/llengcat/publicacions/cle/clep.htm

może się przyda
jestem z kielc i z tego co się orientuję to nie ma u nas kursów tego języka ale dzięki za stronki
hola! Soc Justyna, soc de Polonia y tinc vint-i-cinc anys. Volls parlar catala ? :) Pamietam to i moze jeszcze troszke wiecej z mojego rocznego pobytu w Tarragonie :) Uniwersytet Jagiellonski ma kolo katalanofilów,szukaj na stronce tamtejszej iberystyki.
Ja też chęteni posłuze wiedzą na temat Katalonczyków

pozdrawiam :)
mam do ciebie pytanko Justynek82. Napisz mi coś na temat Katalonii i Katalończyków.Co o nich sądzisz i po co tam bylas?Pracowałas w Taragonie.Zamierzam się wybrać do Katalonii lub Walencji....odpisz
heja. ja mieszkalam w Cataloni. chodzilam tam na kurs catalan'a. jezeli chcesz moge ci zeskanowac lekcje,... pozdrawiam
Hola vija! Jezeli mogłabys to wyślij mi zeskanowane lekcje katalońskiego! Za 3 tyg wyjeżdzam i chciałabym jakieś podstawy "załapać'' . To moj adres: [email] A jeśli mogę spytać to w jakiej miejscowości jedziesz? I gdzie na ten kurs chodzilas? Pomógł ci bardzo? I ile płaciłas za niego? Pozdrawiam Besos
Hola vija! Jezeli mogłabys to wyślij mi zeskanowane lekcje katalońskiego! Za 3 tyg wyjeżdzam i chciałabym jakieś podstawy "załapać'' . To moj adres: [email] A jeśli mogę spytać to w jakiej miejscowości byłas? I gdzie na ten kurs chodzilas? Pomógł ci bardzo? I ile płaciłas za niego? Pozdrawiam Besos
Czy ja też mogłabym dostać ten kurs? szuka już od jakiegoś czasu i nic nie mogę znależć. Mój adres to [email] Z góry dziękuję
juz skanuje :)
miezkzalam kolo w Suri kolo Manresy,Bergi.zalezy z ktorej strony patrzec.na kurs chodzilam 3 miesiace.placilam 17 euro. reszte sponsorowalo miasto.uczyla mnie tamtejsza nauczyciekla.na kurs ze mna chidzili marokanczycy, kolumbijka, i polka.bylo ciekawie.ale bardziej podobal mi sie hiszpanski.mimo wszystko.jest wieksza mozliwosc nauki.w polsce w ksiegarniach jezykowych nie wiedza co to katalonski... pozdrawiam
to i ja poproszę :D We wrześniu 2007 będę już w Barcelonie. [email]
moglabym tez poprosic o kurs? rozgladalam sie niedawno za czyms takim, wiec bylabym wdzieczna. moj mail to [email]
z gory serdecznie dziekuje :)
Hey!
Czy molby mi ktos powiedziec czy umiejac dobrze hiszpankis latwo jest sie nauczyc katalonskiego? czy faktycznie wystarczy 3 miesiace kursu zeby go w miare dobrze opanowac? i czy w katalonii mozna przezyc znajac tradycyjny hiszpański? z gory dzieki za info :)
zaglada tu jeszcze jakis posiadacz tego kursu ?? :)
ja też jeśli można prosić o ten kurs mój adres [email] wielkie dzięki
bardzo mi zalezy na lekcjach o ktorych napisalas. moglabys mi je wyslac na maila [email] ?
Cześć
Nasza trzyosobowa rodzina ma plany aby za rok przeniesc sie nastałe do Bergi koło Barcelony, dlatego też prosze o przesłanie na mój adres [email]
zeskanowanych lekcji jezyka katalonskiego.
Dzięki.
Nigdzie nie moge doprosić sie o materiały dotyczace nauki katalońskiego.rnProsze podziel sie jeżeli jesteś w ich posiadaniu .rnMój email [email]
Temat przeniesiony do archwium.