ciekawe linki do jezyka hiszp.

Temat przeniesiony do archwium.
31-49 z 49
| następna
Problem w tym, że zawartość ginie w graficznym "kociokwiku".. Myślę, że przede wszystkim powinniście sie nauczyć obsługiwać takie forum , bo nałożenie ograniczeń co do wielkości awatarów, grafik, podpisów, itp. to dla administratora kwestia chwili.
moze sie tak wydawac, ale jestem moderatorem na innym forum i od dawna walczymy tam ze zbyt duzymi bannerami, a to ciezka i niewdzieczna walka, przypomina trochę walke z wiatrakami
czytajac takie negatywne opinie trace troche wiare w sens istnienia takie forum, jak moje, skoro tyle pracy jest odbierane jako koszmar i sciganie sie o avatary :(
A co ja napisałem ? --> Bo własnie tam też pewnie nie umiecie ustawić ograniczeń ?
jesli mi nei wierzysz, to zajrzyj na forum.fora.pl, niestety, ten serwis nei wprowadzil mozliwosci ograniczania wielkosci podpisow i avatarów w panelu administratora
Ja mam pewien pomysł na temat olbrzymich podpisów: niech moderatorzy sami dadzą pozytywny przykład :)
Twój obrazek w podpisie ma rozdzielczość 500x337 pikseli. Pierwsze wrażenie - "ojej, znów reklama."
Podobnie moderator "wróżka", "paaulenkaa"...
co do mnie sie zgodze, jest spory i mialam zmniejszyc, ale akurat wrozka ma nieduzy podpis, juz bez przesady :)
dlatego tu nie ma awatarow, bo nie ma takiej potrzeby, tu sie uczymy,pomagamy,tlumaczymy, komentujemy,czesto swietnie bawimy, ale podstawa jest zainteresowanie hiszpanskim i chec jego doskonalenia, nikt Ci nie zarzuca niczego,ale i nikt nie bedzie tam zagladal bo nie ma po co, powiem Ci, ze ja jestem fanka jeszcze kilku jezykow, ale poniewaz moj poziom znajomosci ich nie jest dobry, nie zakladam o nich forum, Tobie duzo brakuje w hiszpanskim i moze zmien profil forum, niech to bedzie forum o Hiszpanii i Ameryce Pld., ale bez zagadnien jezykowych, bo nie ma kto tego poprowadzic i skorygowac
ale ja zalozylam te forum czysto hobbystycznie, zeby w gronie paru osob pogadac sobie po hiszpansku, więc profilu forum nie będę zmieniac, bo to jezyk hispzanski byl dla mnie motywacja do pracy nad forum.
moze niedlugo uda nam sie uzyskac pomoc jakiejsc osoby, ktora zna sie an tym jezyku lepiej i bedzie nam sluzyc merytorycznym wsparciem, nie zniechecajac sie tylko ze wzgledu na to, ze sa avatary (tak jak juz mowilam, gdyby tu byla mozliwosc wstawiania avatarow, jestem pewna, ze czesc uzytkownikow by z niej skorzystala, takiej opcji nie ma, wiec trudno sie chlubic, ze nikt ich nie ma, skoro nie ma wyboru, czy sobie wstawić, czy nie ;)
no dobra, chcesz to sobie udowadniaj Twoja wyzszosc jako admin nad adminem tego forum, ale mysle, ze ilosc ludzi na tym forum mowi sama za siebie, zapewniam Cie, ze ja nawet mimo mozliwosci zamieszczenia awatara na forum, nie zrobilabym tego, mysle,ze kazdy z nas wystarczajaco poswieca DUZO DARMOWEGO czasu na pomoc ludziom, aby jeszcze ich tu przyciagac blyszczacymi awatarami, bo nie o to w tym chodzi, ludzie tu sie loguja nieraz jednorazowo, aby uzyskac pmoc i nie wiem, czy wazny jest awatar, mysle, ze bardziej ich interesuja czy ktos sie zajmie ich problemem, nieraz skomplikowanym i dlugim, za ktorego rozwiazanie nikt nie pobiera oplaty, a tlumaczenia niektorych tekstow bylyby kosztowne u tlumacza, a czasmi po prostu komus tylko sie sprawia przyjemnosc, np. aby mogl sie zapoznac z tekstem ulubionej piosenki, no i nie mozna zapomniec o darmowych lekcjach teorii, gdzie ludzie chodza na rozne lekcje hiszpanskiego, a tu jednak uzyskuja pomoc w zrozumieniu jezyka i jego zawilosci
nie mówie, że ty akurat, ale z pewnościa znalezliby sie ludzie, którzy wstawiliby sobie taki avatar :)
U mnei na forum tez zdarzaly sie osoby, ktore logowaly sie tylko ze wzgledu na to, że potrzebowaly tlumaczenia jakiegos tekstu i zawsze staralismy sie im pomoc, na miare naszych sil, równiez nieodpłatnie ;).wiadomo, ze te forum jest o wiele bardziej rozbudowane, istnieje od wielu lat, udziela sie an nim wiecej osob, o wiele latwiej trafic na nie w wyszukiwarce chociazby, ale w nasze forum tez wlozylismy sporo energii i pracy.
no i ja nie mowie, ze nie,tylko czy ta praca ma sens, nie wiem, jaka pomoc mozna tam uzyskac, jesli nikt chyba nie wlada jezykiem w stopniu chocby poprawnym,a ja ciagle mam wrazenie, ze pisze i pisze o istocie forum, a Ty tego nie rozumiesz, albo nie chcesz zrozumiec, zreszta, zycze powodzenia, ja pozostaje tu
Spoko, spoko, dziewczyny, nie kłóćcie się.
Jak się komuś awatary nie podobają - nie ma przymusu. Ja tam się cieszę, że tu ich nie ma, bo nie chciałoby mi się szukać treści między obrazkami (albo co gorsza "suwaczkami"), poza tym mi też nie jest do niczego potrzebny.

Jak dla mnie niektóre wątki - przez zbyt duże podpisy - wyglądają jak konkurs fotograficzny, chociażby ten:
http://www.jezykhiszpanski.fora.pl/juegos,29/por-ultima-letra-na-ostatnia-litere,79-270.html

Podobają mi się natomiast testy ze znajomości słownictwa. Jeśli ktoś lubi się uczyć w ten sposób - fajna sprawa.
Nie ma obowiązku logowania się ani na jednym ani na drugim :)
Tak że... powodzenia w rozwijaniu :)

P.S. TO forum (a nie TE forum)
dziekuję za miłe slowo Agnieszko :)
mam nadzieje, że uda nam sie znalezc osobe, która pomoże nam w walce z błędami i wtedy od strony merytorycznej forum bedzie prezentowalo sie lepiej.
a do rejestracji i udzielania sie an forum absolutnie nikogo nie zmuszam, jesli ktos znajdzie cos dla siebie, to bardzo mnie to ucieszy, jesli nie, to trudno, moze w przyszłości to sie zmieni.
Aga, nikt sie tu nie kloci, ja usiluje wytlumaczyc sprawy merytoryczne forum, a ktos ciagle o oprawie graficznej, no rece opadaja, krzykliwosc tamtego forum az bije w oczy, ale to kwestia gustu, nie to ladne co ladne, tylko co sie komu podoba, poza tym wiele powstalo juz tego typu projektow, niwiele z nich funkcjonuje, to powielanie pomyslow, ale jak sie komus chce w to bawic, niech to robi i tyle
mi sie wydaje, że jednak mnei atakowalas, poniewaz z gory zalozylas, ze forum jest zle, zle i zle, nie zauwazylas ani jednej dobrej rzeczy an nim, same minusy.
co do powielania pomyslow, to ja akurat na zadnym takim forum nie bylam i nie kopiowalam po nikim, forum jest pomyslem moim i ludzi, ktorzy sie na nim udzielają.I nie sądze, żeby upadło w przyszłości, szczególnie, że zamierzam sie doszkalac w znajomości języka :)
ok, no i powodzenia w Twoich projektach, widze, ze jednak czytasz bez zrozumienia, ja usilowalam cos doradzic a nie atakowac, bo nie mam takiej potrzeby,a forum faktycznie zniecheca swoim widokiem kogos, kto potrzebuje rzetelnej wiedzy a nie rozrywki, taka jest moja opinia,byc moze nie zaglebilam sie w nie zbytnio, ale naprawde mnie porazila forma...
Droga 'notecreo' - admin czy moderator, który w swoim własnym podpisie wali po oczach obrazkiem na pół strony, sam siebie dyskredytuje... Ale jak widzę czytając tę wymianę zdań, Ty nie rozumiesz pewnych rzeczy i co gorsza nie chcesz zrozumieć.
nie wiem, czy zauwazyles/as, ale podpisy juz sa zmniejszone ;)
przynajmniej dzieki tej wymianie zdan znalazla sie osoba, ktora chce nam bezinteresownie pomoc w poprawieniu naszego poziomu merytorycznego, z czego bardzo sie cieszę :)
Temat przeniesiony do archwium.
31-49 z 49
| następna