Siedzę sobie ostatnio i słyszę głos dobiegający z pokoju. Moja najmłodsza 9 letnia siostra śpiewa po kolei wszystkie angielskojęzyczne piosenki jakie mam na kompie. Z nienaghannym akcentem!!!
Uwielbia muzykę i ciągle słucha jakiś tam wybranych przez siebie piosenek. Włąściwie potrafi wychwycić całe zwroty lepiej niż ja sam. Oczywiście nie mając pojęcia co one oznaczają!!!
Zacząłem jej tłumaczyć niektóre z tych zwrotów , słowek, i teraz nie daje mi spokoju. Ciągle chce się bawić w "zgadywanie" o czym śpiewają:)
nauczyła sie kilku podsawowych zwrotów, których dzieci uczą się w szkole kilka tygodni! jeśli czegoś zapominma to nucę jej melodię i od razu mi mówi własciwe słowo wraz z tłumaczeniem!
Pomyślałem , z emoże pora zacząć ją osłuchiwac i z hiszpańskim:) co prawda sam niedawno zacząłem naukę , ale moż eto będzie i dla mnie dobry sposób:)
Jeśli macie jakieś łądne , waszym zdaniem:), piosenki to poproszę:)
[email]
Moja siostra angielski najlepiej rozpracowuje na piosenkach whitney houston i celine Dion.
Może znacie jakies fajne pioisenki po hiszpańsku. Ona uwielbia rytmy latynoskie:)
pozdro!
Teraz uczę moją 9 letnią siostrę angielskiego własnie w ten sposób. A że ona uwielbia muzykę wystarczy jej podsunąć odpowiedni kawałek. Ostatnio się zorientowałem , że potrafi zaśpiewać większość angielskojęzychnych piosenek , które mam na kompie. Z nienagannym akcentem, nie mając oczywiście pojęcia o czym śpiewa!!!
Zacząłem jej tłumaczyć jakieś proste zwroty z tych pioisenek i tak się wciągneła , że mi terz spokoju nie daje i ciągle chce "zgadywać" co oznaczaja