książka- poziom doskonalenia językowego- jaka ??

Temat przeniesiony do archwium.
mam pytanie: jaką książkę polecacie na poziom doskonalenia językowego albo poziom ( mocno :-)) zaawansowany.
proszę o odp
Ja teraz koncze Punto Final, poziom superior (bo chyba o taki ci chodzilo), ksiazka nie jest mistrzostwem swiata, ale tez nie najgorsza...
właśnie o coś takiego mi chodziło. bardzo dziękuję za odpowiedź. jeżeli masz jeszcze jakieś propozycje to napisz. moze znasz jakies opinie o książce abanico ??
pozdrawiam
dolaczam sie do pytania :)
osobiscie nie polecam 'Abanico', aczkolwiek wiadomo ze wszystko jest kwestią gustu. Dla mnie ćwiczenia poukladane są zbyt chaotycznie, do końca nie wiem jakie zagadnienie w danej chwili przerabiam, i układ graficzny jakos nie zachęca mnie do nauki wrecz przeciwnie. Takie sa moje odczucia.
a jaką książkę polecasz ??
Jak już ktoś wspomniał Punto Final jest całkiem OK. Mi bardzo dobrze uczyło sie również na niższym poziomie z ELE, i ponoć w tym roku jest juz dostepna w polskich księgarniach następna część tej książki ale jeszcze jej nie mam więc nie moge wypowiedzieć się dokładniej na jej temat.
heja. mam duzo ksiazek do nauki hiszpanskiego w domku, ktore kupiam w polsce. ale nic nie doruwnje ksiazka kupionym w hiszpani.mam sporo takich podrecznikow.mam tez kontakt ze swoja profesorka z hiszanskiego ktora przesyla mi dodatkowe materialy do nauki.
jezeli bedziecie w hiszpani naprawde warto zapisac sie na taki kurs dla obcojkrajowcow.koszje do 20 euro,a hiszpani sa tacy ze zawsze pomoga.
polecam
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia