język rosyjski - jakie ksiązki??

Temat przeniesiony do archwium.
witajcie!!
Wiem, że nie jest to strona poświęcona na temat języka rosyjskiego. jednak bardzo bym chciała żebyście polecili mi książkę do nauki tego języka samodzielnie w domku.
Czytac juz umiem :)
evvelineczka - to, jak juz wiesz, jest forum hiszpanskie. Spytaj na innym forum albo idz do ksiegarni / szkoly jezykowej i zapytaj.
juz rozglądałam się za kursami w księgranii. Jednak wole otrzymac jakies rady :) może ktoś pomoże
http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10381
http://forum.fronda.pl/forum.php?akcja=pokaz&id=732954
Tam pewnie coś bedą wiedzieć. Nie rozumiem w czym problem,żeby samemu, choćby na googlach, wrzucić "forum rosyjskie"...
Możesz zajrzeć na strony:
www.gramota.ru
www.knigi.pl
Z książek polecam:
Inessa Wierieszczakowa, Davajte pogawarim (piszÄ™ fonetycznie bo nie mam rosyjskich czcionek na kompie),Wydawnictwo Szkolne i Pedagogiczne
Marta Fidyk, Teresa Skup-Studnis, Nowe Repetytorium Z Języka Rosyjskiego, PWN
Halina Granatowska, Kak deła 3, W mirje prekrasnowo
Ryszard Adamowicz, Anna Kędziorek, Rosyjsko-Polski Słownik Tematyczny, PWN, Warszawa 1998

Mnie też brakuje podstrony dla uczących się rosyjskiego.Na szczęscie jest sporo stron rosyjskich, m.in z literaturą po rosyjsku,także dramatami.Wystarczy poszperać na www.yandex.ru

Pozdrawiam
Powodzenia w nauce
To naprawdę piękny język i piękna tworzona w nim literatura, choć polityka i życie publiczne w tym kraju nadal pozostawia wiele do życzenia
tak jak powiedziala skara, to jest forum hiszpanskie... i przynajmniej mi w glowie brzmi tylko hiszpanski ;))
Bardzo chcialabym pomoc ale nie znam zadnych ksiazek ani nic zwiazanego z rosyjskim... ;))
Ok forum jest hiszpańskie-nikt tego nie kwestionuje.Jest tu dużo osób uczących się różnych języków, więc dziewczyna zapytała licząc na to,że może ktoś coś jej podpowie.Jak "masz w głowie tylko hiszpański" a nie rosyjski to nie musisz odpowiadać na jej post.Swoją drogą może admini mogliby rozważyć stworzenie podstrony dla osób uczących się rosyjskiego? Wydaje mi się,że byłoby zainteresowanie taką stroną.
A wszystkim uczÄ…cym siÄ™ rosyjskiego polecam forum rosyjskie na gazeta.pl
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - tłumaczenia