jakie mam szanse na maturę i dele?

Temat przeniesiony do archwium.
witam serdecznie!
Chciałbym prosić osoby, które mają już z poruszonym przeze mnie problemem doświadczenie :) i po prostu znają się na rzeczy.
Uczę się języka hiszpańskiego...nie powiem ile, bo nie wiem ponieważ moja nauka była niesystematyczna...
Umiem już podstawowe zwroty/ słowa.... mam podstawy gramatyki, potafię zroumieć proste polecenia...Łatwo przyswajam słowa a w szczególności zagadnienia związane z gramatyką...Uczę się jednak sam (od czasu do czasu konwersując z kimś po hiszpańsku przez gg lub skype) lub prosząc o pomoc/ wytłumaczenie czegoś....
Do matury zostało mi ponad dwa lata...Jak myślicie- czy gdybym solidnie wziąl się za swój hiszpański to mam szanse na zdanie matury rozszerzonej z tego języka (ustnej i pisemnej) oraz certyfikatu DELE Intermedio w ciągu tych dwóch lat?
Dodam, że mam też podstawy włoskiego i łaciny, więc z nauką hsizpańskiego będzie u mnie znacznie łatwiej. Może ktoś był/jest w podobnej sytuacji?
Pozdrawiam ,tomek
hehe ;] To tak jak u mnie ;p Tyle, że ja nie uczyłem się włoskiego, a za hiszpański wziąłem sie od niedawna ;] I taż się zastanawiam czy nie bedzie porwanie się z motyką na księżyc zdawanie matury. Zwłaszcza, że nie mam przy sobie nikogo zywego operującego tym pieknym językiem ;] A to nie to samo co rosyjski czy francuski ;]

a propos pytania, to zazwsze jest matura próbna. Jak nie uda się to możesz sobie zmienić przedmiot ;p Jeśli wiesz, ze durzo umiesz to chyba warto spróbować !
pozdr
acercapo a to wziełeś pod uwagę:
http://coropinions.cor.europa.eu/coropiniondocument.aspx?language=pl&docnr=33&year=2006

« 

Życie, praca, nauka