ksiazki po hiszpansku-podziele sie lub zamienie

Temat przeniesiony do archwium.
Sciagnelam sobie troche ksiazek po hiszpansku w pdfie i chetnie podziele sie jesli ktos ma ochote-troche Marqueza (ktorego uwielbiam),Isabel Allende i Goscinny-ten ktory napisal Przygody Mikolajka-wprawdzie to francuski autor(a w kazdym razie pisze po francusku)ale mam tlumaczenie jednej z jego ksiazek na hiszpanski i jest rewelacyjna:)
De todas formas, podaje tu dokladnie tytuly ksiazek ktore mam:
I.ALLENDE- El Plan Infinito, De amor y de Sombra, Cuentos de Eva Luna, La casa de los espiritus.
A.CARPENTIER- El Camino de Santiago, El siglo de las Luces, Los Pasos Perdidos
J.FRANCO-Rosario Tijeras
C.FUENTES- Los Anos con Laura Diaz
G.G.MARQUEZ-Cien Anos de Soledad,Memoria de mis putas tristes,Cronica de una muerte anunciada,El coronel no tiene quien le escriba,El otono del patriarca, El último Viaje del Buque Fantasma, Doce cuentos peregrinos (uwielbiam ta ksiazke),Vivir para contarla.
GOSCINNY- Los amiguetes del pequeño Nicolás
Jesli jestescie zainteresowani i macie cos fajnego na wymiane (ale niekoniecznie :))to piszcie na [email] Pozdrawiam.
Hej,

a czy ktos z Was ma moze w pdfie Lecturas simplificadas-primer nivel,cos dla poczatkujacych osob?szukalam na internecie,ale niestety nie udalo mi sie nic sciagnac.
kasiosa, myślę, że ten link może Ci się przydać :)

http://cvc.cervantes.es/aula/lecturas/
Czy ktos posiada moze ebooki Paulo Coelho lub innego autora, ktory uzywa w miare prostego jezyka? Posiadam 2 ebooki hiszpanskie, ktore moge przeslac w zamian...
na stronie www.esnips.com mozna sciagnąć dużo książek m.in.Coelho, Allende, Perez-Reverte i co tylko chcecie:)
A wpisując w Emule "pidetulibro" można ściągnąć ponad 6000 książek. Zarówno spakowane wszystkie razem jak i spakowane wg autorów :)
Katalanka, dziekuje za linka, juz sobie sciagnelam dwie ksiazki Coelho. Znasz moze nazwiska pisarzy hiszpanskich, ktorych ksiazki napisane sa prostym jezykiem? Nie moge sobie nic sciagnac, bo nie wiem nawet czego szukac:) Pozdrawiam.
Aulait niestety nie znam (jeszcze) nazwisk pisarzy hiszpanskich, ktorych ksiazki
napisane sa prostym jezykiem bo dopiero zaczynam czytac po hiszpansku ale sciagnełam sobie książki Johna Grishama po hiszp. Dosyć łatwo się mi się go czyta po angielsku wiec chyba po hiszpańsku też nie powinno byc kłopotu:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia językowe

»

Brak wkładu własnego