Wypracowania....

Temat przeniesiony do archwium.
Siemka! Mam do was ludzie ogromną prośbę, ponieważ poszukuję informacji na temat pisania wypracowań w języku hiszpańskim, jak wyglądają (np. konstrukcja listu oficjalnego etc.) Do nauki angielskiego jest tego mnóstwo, ale po hiszpańsku jeszcze na coś takiego nie natrafiłam. Jeśli macie jakieś linki do stronek (niekoniecznie polskich) z modelami, bądź jakieś kserówki z książek to bardzo bym prosiła. Zastanawiam się nad zdawaniem maturki z hiszpana, więc pisanie takich prac jest niestety konieczne... Jakby mógł mi ktoś pomóc to piszcie albo tu albo na maila [email] Z góry dziękuję za pomoc!
Jest specjalna seria do nauki pisania po hiszpańsku.
Link:
http://ksiegarniahiszpanska.pl/product_info.php?cPath=23_25&products_id=466
Ja korzystam też z książki wydawnictwa SGEL, Escribe en Espanol , Carmen Arnal/Araceli Ruiz de Garibay
Są w niej przykłady listów.Polecam
Dzięki za odpowiedź, książka wydaje się być bardzo przydatna, ale niestety teraz nie mam możliwości kupić książek za taką cenę... A czy masz może kilka kserówek z tej książki, które mógłbyś mi przesłać? A może ktoś inny by miał... Ayudame, por favor!:)
Hejcia! I znów mam problem, ponieważ już uzbierałam pieniądze na kupno książki tylko teraz nie mogę się zdecydować na którą: APRENDO A ESCRIBIR czy może lepiej ESCRIBE EN ESPAÑOL?? Która posiada więcej informacji, wskazówek. Z tego co czytałam to Aprendo składa się z kilku części, więc pewnie trzeba by kupić całą serię, a Escribe jest tez na dwóch poziomach.... Ratujcie!!! Która z książek lepiej przygotuje do matury? A może ktoś chciałby odsprzedać którąś z nich?? Jak tak to z chęcią odkupię...
Doradźcie coś, por favor...

»

Pomoc językowa - tłumaczenia