Wokaliści o ładnych głopach :P

Temat przeniesiony do archwium.
Ponieważ obecnie uczę się języka hiszpańskiego z tłumaczenia piosenek , chciałabym przy tym posłuchać sobie ciekawych wokali ,śpiewających te teksty :D
Czy znacie jakichś piosenkarzy (koniecznie mężczyzn ,z powodu iż ich śpiew doceniam dużo bardziej :P ) hiszpańskich/latynoamerykańskich o ładnych głosach?
Zwykle kiedy szukałam czegoś takiego natrafiałam na drżące głosiki ,także jeśli takich znacie ,będę wam bardzo wdzięczna za poinformowanie mnie :D
No pewnie! Polecam gorąco Marca Antoniego!
Ale nie tylko. Mysle, ze nie mozna nic zarzucic tekstom piosenek Jennifer Lopez, z ktorych wiele mozesz sie nauczyc a takze Nelly Furtado czy Enrice Ingesiasa.
Pozdrawiam!!!!!
Ja uważam, że świetne głosy mają:
Gloria Estefan, Rocio Jurado, Ana Gabriel, Chayanne, Julio Iglesias (Enrique też), Chambao (Andaluzja się kłania, nieco dziwna wymowa, zjadają końcowe "s" - posłuchasz to zobaczysz :P), Alex Ubago, El canto del Loco, Natalia Oreiro, Ricardo Montaner.

Dobra starczy :P
Pytanie jest o wokalistów pomocnych w nauce języka a wy tu jakieś latynoskkie dziwadła proponujecie?
Tu się liczy DYKCJA i poprawna hiszpańska wymowa. Andaluzyjskie "folclóricas" też odpadają. No może ta Rocio Jurado jeszcze ujdzie...Ale z kobiet w tym segmencie wyr

Jeśli lubisz stare piosenki, hiszpańskie klasyki to spróbuj: Joaquin Sabina
Z młodszych- legenda - Miguel Bosé (ten od : Seré tu amante bandido :-) )
Z zespołów : Duncan Dhu
Po 1: Piszę z drugiego konta, bo pochrzaniło mi się hasło i nie mogę wejść jako Obejita, ale to ciągle ja ;)
Po 2: Wybacz argazedon, nie rozumiem czemu się czepiasz. AnaMaria90 napisała "Czy znacie jakichś piosenkarzy (koniecznie mężczyzn ,z powodu iż ich śpiew doceniam dużo bardziej :P ) hiszpańskich/latynoamerykański
ch
o ładnych głosach?" (wprawdzie nie zauwazyłam, ze chodziło jej o męzczyzn, ale prosiła też o wykonawców latynoamerykańskich). Więc nie wiem, czemu się czepiasz ;)Podzdro
Poza tym, dobrze też znać latynoamerykańską odmianę hiszpańskiego, nieprawdaż? Bo jak spotkasz takiego, dajmy na to Meksykanina albo Peruwiańczyka, to moze być problem ;) (niektórych wyrazów mozna się domyśleć z kontekstu, ale założe się, że są takie, z których nic się nie wywnioskuje). Czasem dobrze znać różnice między tymi dwiema "odmianami" (bo właściwie nie wiem, czy na miejscu jest nazywac to odmianą)
polecam: Carlos Baute, Alejanro Fernandez, Luis Fonsi, Pablo Montero, Pablo Herrera, Luis Miguel, Christian Castro, Ricardo Arjona, Manuel Carrasco, Antonio Romero :):)):))
Pytanie jest od poczatkujacego, uczącego sie z piosenek więc latynoscy "sepleniacze" i zjadacze końcówek odpadaja.
Obstaje przy tym co napisałem, szczególnie, że Miguel Bose jest także aktorem, o nieskazitelnej dykcji, więc cała jego twórczość "fonetyczna" jest godna polecenia.
Nie wiem czy początkująca czy nie, ale pytała o piosenkarzy hiszpanskich/latynoskich.... ja tylko odpowiedziałam na to co było w pytaniu.
Alex Ubago, Antonio Orozco, David Bisbal wydaje mi się że spiewają dość wyraźnie jak dla początkującego;)poza tym to bym jeszcze poleciła Alejandro Sanz, Estopa, La Oreja de Van Gogh, Paulina Rubio w sumie według mnie to warto się osłuchać z różnorakimi dialektami i wymowami żeby potem nie było zdziwienia:D
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia