nauka z filmów

Temat przeniesiony do archwium.
Zna ktoś może jakieś telenowele,filmy(chodzi mi o tytuły)na podstawie jakich mozna uczyć się języka hiszpańskiego.Słyszałam ze można na tej podstawie uczyć sie jezyka.Nie mam telewizji hiszpańskiej więc chcialabym troszke pouczyć sie na orginalnych tekstach z filmow.Może w necie jest jakaś hiszpańska telewizja czy coś podobnego???
i nie mowcie mi zebym zagladnela do wyszukiwarki bo juz to nie raz robilam i tam nie było odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie
jednak slusznie wierzylam w nasza wyszukiwarke Age:)))))
Ja wierzę w swoją pamięć. Jestem na tym forum codziennie i pamiętam mniej więcej, o czym się pisało. A telewizję online sama chętnie oglądam :)

Co do seriali i filmów: polecam jakieś mało komediowe - w tych pełno jest potocznej mowy i slangu, czasem nic nie kumam :)
A z mojej strony poleciłabym też naukę z piosenek. Zawsze można znaleźć tekst, przeanalizować, a całe frazy zostają w pamięci, że hej :)
ja tez to przegladam i dlatego wiedzialam, ze jest cos takiego na forum, mnie jednak brak Twojej cierpliwosci do ludzkiego wygodnictwa i nie mam duszy badacza:))))
ucze sie z piosenek,teraz chcialabym z filmów
wlasnie ja tak sie ucze z piosenek i masz racje ze cale frazy w pamięci zostaja :) nie raz mi sie zdarzylo ze mialam odpowiedz na jakies pytanie jak znalazl :)))
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Życie, praca, nauka