Intensywny KURS wakacyjny WARSZAWA

Temat przeniesiony do archwium.
Witam Was serdecznie,

to moje pierwsze kroki w tym serwisie, ale z tego co widzę jest bardzo intuicyjny, dobrze skomponowany, przyjemny w korzystaniu, a przede wszystkim bardzo pomocny:)

Mam do Was wielką prośbę, chciałabym dowiedzieć się czegoś o intensywnych kursach wakacyjnych - najchętniej teraz w lipcu '08 - w Warszawie. Polecacie jakieś? A może wręcz odradzacie? ...każda sugestia będzie cenna:)

Zaczynam naukę od podstaw, w marcu '09 wyjeżdżam do Hiszpanii - Santiago de Compostela - na wymianę studencką. Pomyślałam, że wykorzystam czas wakacji na naukę hiszpańskiego. Wielu z moich znajomych uczy się go i są bardzo zadowoleni... ja też postanowiłam spróbować.

Podobno najlepiej jest uczyć się w instytutach, macie jakieś doświadczenia, a może polecacie jakąś dobra szkołę językowa w Warszawie?

To, co znalazłam o kursach wakacyjnych na terenie Warszawy:

1.
http://varsovia.cervantes.es/pl/kursy_hiszpanskiego_pl/kursanci_pl/letnie_kursy_hiszpanskiego.htm
3-30 lipca
5 razy w tygodniu (od poniedziałku do piątku) po 3 godziny lekcyjne.
1 godzina lekcyjna = 50 minut.
Jeden kurs obejmuje program jednego semestru (60 godzin lekcyjnych).
Ceny kursów:
3-30 lipca (980 PLN, grupy poranne 940 PLN) + 100 PLN podręcznik
Rozkład zajęć dla wszystkich poziomów (od poniedziałku do piątku):
09.00- 11.30

2.
http://www.sinfronteras.pl/kursy.html
Instytut Języka Hiszpańskiego
SIN FRONTERAS
ul. Dobra 56/66, [tel]Warszawa
tel. [tel](42)
www.sinfronteras.pl

1 lipca do 28 lipca,
Podczas takiego kursu Intensywnego omawia się materiał jednego kursu semestralnego.
Zajęcia odbywają się 4 razy w tygodniu od poniedziałku do czwartku po trzy godziny lekcyjne (9-11:45 lub 18:20:15).
Cena kursu to 890 zł, w cenę wliczony jest podręcznik.
Wszyscy lektorzy to oczywiście Native Speakers!!! :)
grupa max. 8 osób

3.
Szkoła Języków Obcych Towarzystwa Wiedzy Powszechnej w Warszawie
pod patronatem
Wszechnicy Polskiej - Szkoły Wyższej TWP
pl. Defilad 1
Warszawa
1-28 lipca
koszt: 780 pln + 110 podrecznik
60 h / program jednego semestru
5 x po 3 h

4.
http://www.academiadelalengua.pl/
codziennie od poniedziałku do piątku,
grupa 4 - 10 osób
20 x 90 min., 40 godzin lekcyjnych, 795 zł *

5.
... i wiele wiele szkół językowych...

Bardzo Was proszę o pomoc, bo kompletnie nie orientuję się w tym temacie.
Jeżeli macie jakiś sprawdzone miejsca na nauke hiszpańskiego od podstaw w Warszawie, bardzo proszę Was o info.

Z góry dzięki!
Pozdrawiam :)
Nie wiem, jak to wyglada w Warszawie, ale ja chodzilam kiedys na letni kurs intensywny w Cervantesie w Krakowie i musze przyznac, ze to wlasnie dzieki niemu belkot, jaki na poczatku wydobywal sie z moich ust zaczal coraz bardziej przypominac hiszpanski. Taki kurs to dobry sposob zarowno na rozgadanie sie, jesli ktos ma z tym problem, bo masz kontakt z jezykiem codziennie, a nie tylko 2 razy w tygodniu (i to zakladajac, ze rzeczywiscie chodzisz regularnie, bo wiem z doswiadczenia, ze czasem robi sie z tego jeden raz...), jak i na zaczecie nauki od podstaw, bo od razu narzucasz sobie pewien rytm.
Poza tym, ja zaczynalam kurs w grupie 6- czy 7-osobowej, a konczylam praktycznie sama, wzglednie w gronie 2, (max!) 3- osobowym, takze w trakcie byly warunki do rozwiazywania wszelkich problemow jezykowych.

Wiadomo, ze roznie bywa, nie ma ludzi idealnych, nie ma tez idealnych szkol i nawet w Cervantesie moze trafic sie jakis "lewy" nauczyciel, ale ja polecam te instytucje, chocby ze wzgledu na to, ze tam lektorzy sa: a) "nativami", b) nativami z Hiszpanii, a nie z Ameryki Pd. dzieki czemu masz szanse na nauczenie sie od poczatku wersji jezykowej z Polwyspu (wiem, ze sa osoby zakochane w roznorakich "nieszeleszcacych" odmianach amerykanskich hiszpanskiego, ale moim zdaniem lepiej jednak zaczac przygode z hiszpanskim od wersji standardowej). Po korytarzach IC w Krakowie snula sie swego czasu pewna urodziwa Meksykanka. Miala piekne czarne wlosy, dlugie nogi oraz zapewne inne atuty, bo wszyscy sie za nia ogladali, niestety nie mogla poszczycic sie rownie okazalymi zdolnosciami pedagogicznymi (i to nie tylko moja opinia). W tym roku z tego, co mi wiadomo, 100% kadry w Cervantesie w Krakowie to Hiszpanie.

Poza tym w IC kazdy poziom konczy sie egzaminem, po ktorym dostajesz dyplom. Nie jest on oczywiscie rownowazny z DELE, ale ma wieksza wage niz zwykly papierek z innej szkoly jezykowej, bo IC to, jakby na to nie patrzec, oficjalna jednostka promujaca jezyk za granica, sponsorowana przez rzad hiszpanski, a raczej przez tamtejszych podatnikow...

Tyle z mojej strony, skorzystaj z wyszukiwarki na forum, po prawej stronie, wielokrotnie poruszano tutaj temat szkol jezykowych i w ogole szeroko pojetej nauki - gdzie, jak i za ile? Swego czasu odbyla sie tu dyskusja pomiedzy zwolennikami Instytutu Cervantesa i Sin Fronteras:

http://www.hiszpanski.ang.pl/Sin_Fronteras_vs_Cervates_w_szczegolnym_przypadku_13159.html

Zycze powodzenia i szczescia (bo to od niego tez duzo zalezy w wypadku szkol jezykowych) i zazdroszcze wyjazdu do Galicji...
Wielkie dzięki za odpowiedź! :)
Posty już przeglądałam, sądzę, że na ten intensywny kurs pochodzę do Sin Fronteras, a potem od października zapiszę się do Cervantesa, będę miała porównanie, ale to czas pokaże.
Jeszcze raz dzięki za pomoc!
A do Galicji zapraszam od kwietnia, na pewno będziesz miała metę :)
pozdrawiam!
odświeżam temat :)
poszukuje kursu wakacyjnego w Warszawie, wiem że jeszcze dosyć wcześnie i wiele ofert zapewne dopiero się pojawi ale może ktoś umie mi pomóc.
Wszystkie kursy jakie znalazłam są kursami miesięcznymi (od 1 do 30)
wiem jednak że niektóre szkoły oferują kursy które zaczynają się pod koniec czerwca i kończą w połowie lipca. Niestety spotkałam się na razie tylko z angielskim
Może ktoś wie gdzie (i czy w ogóle) mam szansę znaleźć taki hiszpański?
Masz pod nosem Instytut Cervantesa-www.cervantes.pl
Tam sprawdź najpierw.

»

Brak wkładu własnego