Sposoby na skuteczną naukę

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich!!

Chciałabym Was zapytać w jaki sposób uczycie się języka i co według Was jest najskuteczniejsze ?? W przyszlym roku czeka mnie matura z hiszpanskiego, na poziomie rozszerzonym, dlatego też zdaje sobie sprawę, że trzeba się wziąć ostro do pracy. W roku szkolnym korzystalam z lekcji w moim liceum i chodzilam tez na dodatkowe, tak tez zamierzam w przyszlym roku, ale teraz, kiedy sa wakacje staram sie robic cos jeszcze, poza tym, wreszcie jest troche czasu.
Bardzo czesto slucham hiszpanskiej muzyki, ucze się też z fiszek, co uważam za nieocenioną pomoc w nauce słówek, zaglądam również do książki "zdam mature, jezyk hiszpanski" wyd. nowela,zerkam na hiszpanskie portale, ostatnio za pośrednictwem internetu wznowilam starania o pozyskanie hiszpanskich znajomych, moze sie uda.. :)

A jak to wygląda u Was?? Co moglibyście mi polecić?? Jaki sposób nauki uważacie za najlepszy?? skuteczny i w miarę szybki ??

Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuje za pomoc ;)

P.S. Jeśli powielam posty do bardzo przepraszam..Ale bardzo zależy mi na Waszej pomocy :)
Ja oglądam mnóstwo filmów i seriali hiszpańskich, bez napisów, a przy okazji fiszki, codziennie minimum 40 słówek, lecę po kolei z rozmówek i z repetytorium leksykalnego, w międzyczasie jakieś ćwiczenia gramatyczne ale skupiam się na słownictwie i rozumieniu :)

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa