Witam. Na forum jęz. hiszpańskiego udzielam się pierwszy raz, a to dlatego, że postanowiłem zacząć naukę tego języka. Miałem to w planach już dawniej, i nawet zainwestowałem wtedy w program multimedialny "Hiszpański w pigułce 3.0" ale jakoś do tej pory to się nie udało ;-)
No więc poświęciłem trochę czasu na poczytanie forum co by tu sobie kupić tak na początek. Byłem wczoraj w EMPIK-u i w ręce wpadło mi coś takiego:
Starter hiszpańskiego (PONS), na okładce napisali "Prosty sposób rozpoczęcia nauki języka hiszpańskiego" , jest to książeczka + cd z mp3 wszystkiego co znajduje się w wyżej wymienionej... fajna sprawa bo uczysz się strona po stronie patrząc w nią, i jednocześnie możesz sobie odpalić MP3. Najpierw słowo polskie, potem słowo hiszpańskie. I tak od pierwszej do ostatniej strony.
Więc chyba na sam początek wystarczy, ale już myślę co tu dalej kupić.
Znalazłem:
Hiszpański. No hay problema+ (3 poziomy trudności podstawowy/średni/zaawansowany po 30 zł na dany poziom, czyli razem 90 zł). Tylko chciałem zapytać czy ktoś już tego używał ??
Podaje link: http://www.supermemo.pl/samouczki
Hmm, a co z podręcznikiem? Tutaj to już wcale się nie mogę wypowiedzieć.
barca89 pisał o "Język hiszpański dla początkujących" Oskara Perlina, nowe wydanie z 2009 r. ma okładkę pomarańczową.
Było też coś o "Espanol de pe a pa" Anny Wawrykowicz.
A także jakieś "USO" i "ELE".
Napiszcie swoje spostrzeżenia jeśli znacie którąś z nich, myśle że przydatne będą "plusy" i "minusy" przy opisywaniu.
Mam nadzieję, że każda nowa osoba mająca "zajawke" na hiszpański (jak ja) będzie mogła skorzystać z wiedzy i doświadczenia mądrzejszych koleżanek i kolegów :)