topolówka czy XV ?

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć, mógłby ktoś mi powiedzieć która z tych szkół jest lepsza : topolówka czy XV w Gdańsku ?
Ja jestem z topolowki ;D i tak naprawde zalezy wszystko od tego czego od szkoly oczekujesz ;) moge ci troche o swojej opowiedziec ale nikogo z XV nie znam :)
ale jesteś zadowolona z tej szkoły ? jacy są ludzie ? opisz mi wszystko ; D
Oczywiście, że Topolooffka ;)
1) Fantastyczna sekcja z sofami
2) Przesympatyczni Hiszpanie, nie tacy jak w XV (nie żebym tych drugich jakoś znał) ;P
3) Bardzo przyjemna atmosfera (jak na szkołę)
4) ... Jeszcze nie wymyśliłem, ale na pewno by się coś znalazło
a jak z maturą zdajecie hiszpańską ?
O maturze hiszpańskiej myślą tylko niektóre osoby (przynajmniej mi się tak wydaje) i to takie, które nie wyobrażają sobie innego scenariusza jak całe studia w Hiszpanii (bo jakiś erasmus na semestr, dwa im nie wystarcza). Moim zdaniem to jest gra nie warta świeczki, ponieważ z maturą polską też można się ubiegać o studia tam (jak już komuś tak bardzo zależy), a jest o wiele mniej roboty (albo może inaczej - jest więcej czasu żeby przygotować się do każdego przedmiotu), bo wg. mojej wiedzy matura "hiszpańska" polega na tym, że zdajesz normalnie polską tj. polski, język, matma + 1 przedmiot, (z tym, że możesz wziąć wszystko na podstawie ponieważ w Hiszpanii nie ma tagiego podziału na 2 matury więc wszystko ma jeden przelicznik) a dodatkowo zdajesz literaturę i historię Hiszpanii po ichniemu. Więc chyba nie warto się w to pakować, ale co kto lubi, jak staniesz przed tym wyborem to sama zadecydujesz. ;)
czyli co ktoś idzie do liceum na 4 lata i potem nie zdaje tej matury ?
ps. lepiej iść do 0 czy do 1 ?
a wiecie może kto jedzie w tym roku do Madrytu od was ? ;]
Ode mnie nikt. Pana fcb liczyc juz niestety nie mozna :( sprawdz na nk tegoroczna zerowke. I zapytaj sie kto jedzie. A na ile umiesz ten hiszpanski zeby isc od razu do 1?
3 lata w gim ale pewnie i tak do 0 pójde : )
a u was ktoś po klasie 0 odszedł ?
jacy są nauczyciele i jaki mniej więcej macie plan lekcji ?
Jak uczyłaś się 3 lata w gimnazjum to chyba warto spróbować od razu do 1
Po zerówce odeszły 2 osoby
Plan lekcji jest najbardziej obładowany ze wszystkich klas. Hiszpan ma 2-3 lekcje w tygodniu więcej niż inni ;)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Brak wkładu własnego