Pytanie - gramatyka

Temat przeniesiony do archwium.
Uczylam się przez rok w drugiej klasie liceum prawatnie hiszpańskiego i całkiem nieźle mi szło. Niestety w klasie maturalnej byłam zmuszona przestać. Z gramatyki zrobiłyśmy m. in. preterito perfecto, preterito indefinido, stopniowanie przymiotnika i przysłówka, gerundio, czasowniki z obocznościami itd. Chciałabym żebyście poradzili mi na co teraz kolej zwrocić uwagę, jakie czasy, struktury, tak jak to się robi na normalnych zajęciach. teraz ucze sie sama i chcialam spr czy robie to od tej strony co trzeba.
Przerób "Uso de la gramatica espanola" poziom Intermedio.Książka jest przeznaczona dla osób, które uczą się hiszpańskiego drugi rok (rozpoczyna się od poznania czasów Indefinido i Imperfecto). Przerobiłem ją już prawie całą, temat za tematem i myślę, że to dobre rozwiązanie. Zaopatrzyłem się jeszcze w "Gramatykę hiszpańską" wydawnictwa Edgar, która moim zdaniem jest świetna.:)
Czas na subjuntivo :))
Ja bym zaczęła nawet od "Uso inicial". Skoro miałaś jakąś przerwę można powtórzyć, utrwalić. Ja w tym roku zdawałam hiszpański na maturze, ale właśnie "przerabiam' pierwszą część USO i zapełniam jakieś przypadkowo powstałe luki w wiedzy. :)

No i Subjuntivo w różnych czasach. Bez tego będzie ciężko.

:) Życzę wytrwałości.
Hej Naavi!:) Ja w przyszłym roku zdaję maturę z hiszpana na poziomie podstawowym. Ty na jakim zdawałaś? Najbardziej boję się ustnej:)
ja zdawałam i podstawę i rozszerzenie, bo zaznaczyłam hiszpański jako obowiązkowy :)

co do ustnej... tez się bałam, chyba nawet bardziej podstawy niż rozszerzenia, ale nie było tak źle

jak miałbyś jakieś pytania: [gg] , tutaj na forum niezbyt często bywam :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Życie, praca, nauka