krótki opis filmu, proszęOSprawdzenieIKrotkiKoniec

Temat przeniesiony do archwium.
film Piła I
Joven hombre se levante en el sótano con el medico. En el centro de habitacion veste muerto viejo hombre. El tiene la pistola.
Joven hombre y el medico no saben que te pasa. Ellos encntan la casete con el instruccion.
El medico Gordon tiene que mate Adam.

/i na tym moja marna tworczosc sie skonczyla:( prosze bardzo o poprawienie bledow i dopisanie konca czyli np.
"Dr gordon przypomina sobie o seryjnym mordercy i ze sami stali sie jego ofiarami. Dzieki instrukcji znajdują 2 piły, ktore sa za slabe zeby przeciac kajdany, ale w sam raz aby uciac nogi. Film konczy sie zaskakująco, gdyz stary mezczyzna lezacy posrodku to po prostu pan Piła.

Oczywiscie mozna skrocic to jakos czy inaczej napisac..Z gory baardzo dziekuje !!!
Un joven y un medico se despiertan en el sótano. En el centro del cuarto ven a un viejo muerto. El viejo tiene una pistola en la mano. Los hombres no saben que está pasando. Encuentran una casette con la instrucción. El medico que se llama Gordon tiene que matar a Adam.

Resztę musisz niestety przetłumaczyć sama, bo nas forum nie odrabiamy zadań domowych :)
una caseta :)
hmm, czy caseta to nie jest psia buda? ;)
Hahaha, faktycznie, aczkolwiek mój słownik podaje również: Kaseta magnetofonowa - caseta de magnetofono :)

A więc w ramach rozwiania wątpliwości proponuję "videocassette".
A najprościej by było jakby znaleźli un fichero avi :)
Ha, a w drugą stronę tłumaczy: caseta - buda, domek itp.. i casetE - kaseta. Jakiś błąd im się wkradł.
W ostateczności w budzie pewnie też można znaleźć jakieś instrukcje ;)
Nie wiem jak w budzie, ale w Budzie pewnie niejeden węgierski władca szukał wskazówek :)
Temat przeniesiony do archwium.