Pomoc. Najciekawsze wydarzenie życia

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich, mam wielką prośbę dostałam zadanie by opisać swój najciekawszy dzień w życiu. Używając czasów Pretérito Perfecto, P. Inperfecto i P. Idefinido. Uczę się hiszpańskiego niecałe półtorej roku, a czasy przeszłe braliśmy niedawno i nie za bardzo umiem nimi dobrze operować już nie mówiąc o poprawnym pisaniu zdań, dlatego bardzo proszę o sprawdzenie poniższego tekstu, a może będziecie mieć własne propozycje? Bardzo proszę o pomoc, bo zadanie mam oddać jutro do godz. 10.30.

Larga reflexión sobre lo que día a elegir, hasta que finalmente golpeó mi primer día en una nueva escuela. Me levanté por la mañana, comer el desayuno y se dirigió a la primera reunión con la nueva clase. Recuerdo que yo estaba muy molesto, la nueva escuela, nuevos maestros, no todo el tiempola licencia me parece que no tratan con. Pregunto: ¿Qué estoy haciendo aquí?. Miré en el recién conocido persona es reconfortante que todo va a estar bien. Bueno, que se inició a principios de su director dio un discurso de bienvenida nos bendijo con éxito a la nueva carreteravida. Luego todos fueron a sus clases. Cuando todo el mundo sentado a su mesa de trabajo, nos acogió con beneplácito las nuevas preceptress. Hoy sé que no hay necesidad de casilla así, porque el tiempo de permanencia en esta escuela muy bonita para recordar

A tu po polsku:
Długo zastanawiałam się nad tym jaki dzień wybrać, aż w końcu trafiłam, mój pierwszy dzień w nowej szkole. Wstałam rano, zjadłam śniadanie i wybrałam się na pierwsze spotkanie z nową klasą. Pamiętam, że byłam bardzo zdenerwowana, nowa szkoła, nowi nauczyciele, przez cały czas nie opuszczała mnie myśl, że nie dam sobie rady. Zastanawiałam się: Co ja tutaj robię?. Patrzyłam na nowo poznane osoby pocieszając się, że wszystko będzie dobrze. No i zaczęło się na początku pani dyrektor wygłosiła przemowę powitalną, życząc nam powodzenia na nowej drodze życia. Następnie wszyscy poszliśmy się do swoich klas. Kiedy wszyscy usiedli w ławkach, przywitała nas nowa wychowawczyni. Dziś wiem, że nie było potrzeby się tak denerwować, ponieważ czas spędzony w tej szkole bardzo miło wspominam

Wszystkim bardzo dziękuje za pomoc.
Tu jest prawie wszystko tak pomieszane i poprzekręcane, że nie wiadomo w ogóle o co chodzi. Pierwsze zdanie, np. nawet po polsku jest błędnie napisane, a po hiszpańsku wyszedł całkowity bezsens. Coś mi się wydaje, że zrobiłas to "na odwal" byle szybko..
Popraw odmianę przez osoby, uprość tekst, zastanów się nad logicznym ciągiem zdań. Nie uzywaj słów, których nie rozumiesz a jeśli już to sprawdź ich odmianę.
Dzięki, spróbuje napisać to jeszcze raz

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie