Prosze o spr, dziekuje

Temat przeniesiony do archwium.
Hola:)Bardzo prosze o spr , jaki jest czas przeszły dla czas parecer? (lp, lm)

-Ayer Edith i yo (ir) fuimos al teatro
* Que visteis?
- una obra muy divertida de Lope de Vega, nos encanto (encantar)

-Andres (estar) ha estado alguna vez en Grenada?
* no nunca,(estar) he estado muchas veces en Andalucia pero nunca en Grenada

- el mes pasado mi marido y yo (ir) fuimos de vacaciones a Argentina
*y que tal?
- fantastico (paserlo) pasolo muy bien

-Y tu Marcos(estar) ha estado alguna vez en el museo g
* si si que(estar) estuve. (estar) He estado por primera vez cuando lo inauguraron y luego (volver) volvi hace dos anos

- conoceis el restaurante Las Tinajas
* yo no, no (estar) he estado nunca
- yo si(ir) fui hace dos semanas y no me(gustar) gusto nada, ademas me (parecer) carisimo

- que tal ayer? gue os (parecer)la exposicion? Os gusto?(gustar)
*a mi no me gusto demasiado
-a mi tampoco me (parecer) muy buena
nie ma nikogo chetnego do spr?;/
Umiesz napisać posta na forum a nie potrafisz znaleźć odmiany czasownika na żadnej z setek stron temu poświęconych ?

Przeanalizuj wszystkie zdania, w niektórych nie zgadza sie osoba, niektóre odpowiedzi w innym czasie niż pytanie. Popraw akcenty, ich brak to błąd ortograficzny zmieniajacy często sens słowa. Popraw konstrukcję 'pasarlo' (podobne zmiany jak w 'pasarse'-> él/ella se pasó )
argazedon ty sie ciagle wymadrzasz na tym forum ale jakos nie umiesz pomoc, wszystkich krytykujesz, zdaje ci sie ze pozjadales wszystkie rozumy?? daroj sobie te "madralinskie" komentarze
po to pisze i prosze o sprawdzenie bo nie wiem a oczekuje pomocy :)
Nie wstyd ci kompromitować się zamiast pomyśleć i zrozumieć moje wskazówki ?
Skoro nie potrafisz skorzystać z pomocy ci danej ani wykorzystać konkretnych uwag to zamiast ćwiczyć hiszpański radzę robić testy na inteligencję.
Jesli oczekujesz gotowca w tak prostych ćwiczeniach zamiast poprawić według wskazówek to pomyliłaś forum - zasady obowiazujące tutaj powinnaś juz znać.
hym ja sie nie kompromituje, kazdy ma prawo pytac, nikt nie jest madry od razu, a co do twoich uwag wzielam je sobie do serca zamiast HA estado powinno byc HAS estado,;/ a odmiane parecer tez znalazlam
Dobra, napisz jeszcze raz JUZ poprawione, ok?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia językowe

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie