Witam:) Bardzo proszę o sprawdzenie mi tłumaczenia. Zdaję sobie sprawę, że prawdopodobnie jest ono na poziomie "Kali jest krowy", ale dopiero zaczynam sie uczyć hiszpańskiego;)w razie jakiś problemów w rozszyfrowaniu o co mogło mi chodzić dodaję polską wersję;)Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc;)
Me llamo Kasia. Soy de (miejscowość), una ciudad bonita.Vivo en grande bloque. Mi habitación hay pequeño, pero bonito. El paredes esta amarillos. El escritorio estă al lado de la ventana, encima de mi escritorio hay el ordenador y la lampara. La cama estă al lado de el escritorio. Me gusta mucho mi la cama porque estă el confortable(cómodo?).
En el suelo hay una alfombra – es rojo. En el centro hay la mesita.El visillos estă corto pore so habitación hay luminoso. Encima de la mesa hay muchaslos libros y las fotografĩas.
Nazywam się Kasia. Mieszkam w ….. w dużym bloku. Mój pokój jest mały, ale ładny. Ściany są żółte, Przy oknie stoi moje biurko a na nim komputer. Łóżko stoi po lewej stronie biurka. Bardzo lubię moje łóżko, ponieważ jest wygodne. Na podłodze leży dywan – jest czerwony. Na środku pokoju stoi stolik. Firany są krótkie, dlatego pokój jest oświetlony. Na parapecie stoją kwiatki. Naprzeciw łóżka stoi brązowa szafa i regał. Na regale mam dużo książek i zdjęć.