kilka zdan

Temat przeniesiony do archwium.
czy moglby ktos poprawic bledy??
nie lubię długich dzinsowych spódnic-No me gustan las faldas largas de mezclilla

jak leży na mnie ta bluzka?- como le Ueda esa blusa?

jak zamierza pan zapłacić - karta czy gotówką?- ¿Cómo piensa pagar - ¿Efectivo o tarjeta?

czy mogę przymierzyć ten fioletowy biustonosz?- si trato de este sujetador de color púrpura?

jaką cenę maja krawaty?- De mayo de empate qué precio?

jakiego koloru są tamte bluzki?- ¿De qué color son las tapas?

którą torebkę wolisz?- bolsa que prefiere?

podkoszulki z jedwabiu są eleganckie i bardzo nowoczesne-Camisetas con la seda es elegante y muy moderna

Jestem wysoki. Mój kolor włosów to brąz. Moje oczy są koloru niebieskiego. Noszę spodnie, koszulkę. Jestem szczupły. Nie mam odstających uszu. mam małe usta. mam prosty nos.

Soy de altura. Mi color de cabello es marrón. Mis ojos son azules. Me pongo los pantalones, la camisa. Yo soy delgado. No tengo orejas prominentes. Tengo una boca pequeña. Tengo una nariz recta.

oraz prosilabym o odmiane takich nieregularnych czasownikow jak:
medir
entender
jugar
volver
huir
preferir
nie wysililas sie z tymi zdaniami, translator kiepski, ah i do odmiany polecam wpisac conjugador de los verbos, np. verbix i zobaczysz odmiane kazdego czasownika w kazdym czasie i trybie

jak leży na mnie ta bluzka?- ¡Cómo me queda esta busa?

jak zamierza pan zapłacić - karta czy gotówką?- ¿Cómo va a pagar, en efectivo o con la tarjeta?

czy mogę przymierzyć ten fioletowy biustonosz?- ¿ Puedo probarme este sujetador de color violeta?

jaką cenę maja krawaty?- ¿ Qué precio tienen las corbatas?

jakiego koloru są tamte bluzki?- ¿De qué color son aquellas blusas?

którą torebkę wolisz?- ¿ Cuál bolso prefieres?

podkoszulki z jedwabiu są eleganckie i bardzo nowoczesne. - Las camisetas de seda son elegante y muy moderna.

Jestem wysoki. Mój kolor włosów to brąz. Moje oczy są koloru niebieskiego. Noszę spodnie, koszulkę. Jestem szczupły. Nie mam odstających uszu. mam małe usta. mam prosty nos.

Soy alto. Mi cabello es marrón. Mis ojos son azules. Visto con los pantalones y las camisetas. Soy delgado. No tengo orejas prominentes. Tengo una boca pequeña. Tengo una nariz recta.

oraz prosilabym o odmiane takich nieregularnych czasownikow jak:
medir
entender
jugar
volver
huir
preferir

»

Pomoc językowa