kilka zdań o sobie, proszę o sprawdzenie;)

Temat przeniesiony do archwium.
Yo voy el gimnasio, corro, viajo en la bicicleta y hago diversos entrenamientos. A pesar de yo voy el gimnasio yo no uso dietas. Yo como todo que quiero. Frecuentemente yo ceno muy tarde. Me gusto mucho patatas y como cada dia. Yo tambien bebo mucho aqua.
Suelo ir al gimnasio, salgo a correr, montar en bici y hacer diversos entrenamientos. A pesar de mis ejercicios, no hago ninguna dieta. Como de todo. Frecuentemente ceno tarde. Me gustan mucho las patatas y las como cada día. También bebo mucha agua.

To co bylo, poprawilam, chaotyczne to, ale jak chcesz, a poza tym wam nie podaja potrzebnych wyrazen do opisow? I nie cwicza z wami koniugacji?
wiem, ze to głupio zabrzmi ale nie, nauczyciel rzuca hasło i mamy pisać i mówić, a z ćwiczeniem jakiś odmian wygląda tak, że niby mamy w książce i z tego mamy się nauczyć, ale tam raczej niewiele jest. A jak już coś nam tłumaczą to nie można spisać z tablicy.
Dziękuję bardzo za sprawdzenie;)
do nauki czasow i koniugacji polecam strone verbix lub inna, wystarczy wpisac conjugar verbo i zawsze jakas strona wyskoczy :), swoja droga wiem, ze teraz sa nowoczesne metody nauczania, w szkolach np. ucza nativos, nie mowiacy po polsku i slabo wladajacy innym jezykiem, dzieci maja problemy ze zrozumieniem gramatyki, dzieki temu zreszta ja mam co robic:)