4 zdania proszę o przetłumaczenie :)

Temat przeniesiony do archwium.
1. Hay muchas fiestas en Polonia? Cómo se divierten los polacos?
2. Tiene tu ciudad/pueblo una fiesta especial? Cuándo es?
3. Cuándo cae el día de los Santos I nocentes en Polonia? Qué bromas suelen gastar los polacos?
4. Por qué es importante que la gente se divierta?

z góry dzieki :*
1.Jest dużo świąt w Polsce ?Jak się bawią Polacy?
2.Ma twoje miasto/wieś święto specjalne?Kiedy jest?
3.Kiedy jest dzieñ swietych niewinnych(naiwnych) w Polsce?Jakie zarty robia Polacy?---chodzi tu o nasz polski prima aprilis
4.Dlaczego jest wazne zeby ludzie sie bawili?
3. Wydaje mi sie że tu chodzi o nasz polski Prima aprilis. Kiedy wypada i jakie żarty zazwyczaj robią Polacy. Jeśli sie nie mylę u nich wypada to 25.12. Santos y inocentes - swięci i niewinni. Tak w dosłownym znaczeniu, ale być może nazwe ze wzgledu ze jest to fiesta tłumaczy sie inaczej.
4. Dlaczego ważne jest, by ludzie się bawili, jakie znaczenie ma rozrywka dla ludzi.
dzieki :*

odpowiedziałam na pierwsze pytanie czy mógły ktoś mi to przetłumaczyć bo ja z hiszpańskiego jestem naprawde słaba.

W Polsce jest dużo świąt. Najchuczniej obchodzony jest Nowy Rok. Wtedy wszyscy się wspólnie bawią i tańczą. Polacy są narodem który potrafi dobrze się bawić nawet z nowo poznanymi ludzmi.
Día de los Santos Inocentes - dzień święych niewinnych, obchodzi się w Hiszpanii 28.12. Ich świętowanie bardziej Halloween mi przypomina jak nasze Prima Aprilis, ale co kraj to obyczaj...
Polonia abunda de las fiestas. La más llamativa es el día de Año Nuevo. Es por entonces cuando todos bailan y lo disfrutan conjuntamente. Polonia es una nación que sabe pasarlo bien incluso con la gente recién conocida.
dziekuje :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Brak wkładu własnego