jedno słówko

Temat przeniesiony do archwium.
co to znaczy ??

el cangri
Wszystko układa się w całość.

Jak to powyżej będzie po hiszpańsku ... chodzi o to ,że podejrzewam coś ,było kilka sytuacji ,łączą się w całość ,które wskazują na to ,że mam rację.
w hiszpañskich slownikach slowa tego nie ma, pewnie to pochodzi z jakiegos kraju z PLD.Ameryki...
chodzi zapewne słowo używane przez daddy'ego? no cóż z tego co ja słyszalam to jest to pewien styl zachowania, ubierania... itp. lub osoba do tego się stosująca
Wszystko układa się w całość.Todo encaja lub Todo cuadra(wszystko razem wziete do kupy sie zgadza).
dziękuję gagina :)
tak ,to słowo pochodzi pewnie z któregoś z tych krajów ... jest to tekst piosenki :)

dziękuję Wam za pomoc
Tak to wygląda w całości ....

Yo no soy tu marido
Ni tampoco tu hombre
Solamente el cangri
Que cuando tu llamas te responde ...
haha, rrreggaeton.. kiedy to było..
cangri to Gość, przez duże G, ale nie Niedzielny, tylko taki z furą skórą i komórą, wszystkie laski na niego lecą, dobrze wygląda i nikt mu nie podskoczy :)
twój colombiano na pewno by ci wytłumaczył, choć to chyba bardziej dominikańsko - portorykański slang :)
Ja nie jestem twoim mezem
Ani twoim mezczyzna
Tylko....
Tym który kiedy dzwonisz(wolasz) odpowiada Ci...

W/g jednych tlumaczeñ,to ktos kto jest najlepszy,kto jest szefem,przywódca,w skrócie najlepszy pod kazdym wzgledem.Ale jak dla, mnie w/g tej zwrotki to bardziej mi wychodzi ze ktos na kazde twoje zawolanie.
Super ,bardzo Ci dziękuję ,pozdrawiam
Zapytam jutro mojego colombiano ;) zobaczymy jak mi to słowo wytłumaczy :P
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Nauka języka

»

Brak wkładu własnego