Proszę o przetłumaczenie:
1.Mam krótkie włosy, zielone oczy. Mam na sobe koszulke, spodnie i buty. Mój kolega nosi bluze, spodnie i sandały.
2.Codzinnie jeżdże pociągiem na uczlnie.
3.Tak, lubię robić zakupy, w kazdy weekend robię zakupy w weekend z moja rodziną w supermarkecie. Ubrania kupuje w centrum handlowym
4.Dzisiaj mam na sobie koszulke, spodnie i buty. Czesto kupuje ubrania w centrum handlowym i sprawia mi to przyjemnosc.
5.W wolnym czasie spotykam sie z przyjaciółmi albo oglądam telewizje. Młodzi ludzie czesto chodza na dyskoteke i razem sie bawią
6.W wakacje mam zamiar pracowac w NIemczech a we wrzesniu chce lecieć z moimi przyjaciólmi do Grecji (perífrasis IR A INFINITIVO)
7. Zawszę piję kawę. Dużo razy oglądam telewizję. Na co dzień spotykam sie z dziewczyną. Codziennie rozmawiam z mamą. czasami biegam, rzadko piję alkohol, nigdy nie wezmę narkotyków
8. Rok temu byłem z przyjaciółmi w Egipcie. Podróz bardzo mi sie podobała. Miejscowi byli bardzo mili. Duzo zwiedzaliśmy i opalaliśmy się.
9. Bardzo lubię podróżować. Lubię odkrywać nowe kraje i poznawać nowych ludzi. Preferuję ciepłe kraje. Myślę ze Polska jest atrakcyjnym krajem dla turystów, ponieważ mamy piękne góry i morze