prosze pomocy

Temat przeniesiony do archwium.
witam
czy moglibyscie podac mi jakies zrodlo wierszy albo jakiś wiersz hiszpanski bo nigdzie nie moge znalezc a nauczycielka kazala mi znalezc, nauczyc sie i wyrecytowac

ps czy moglby byc wmiare prosty bo nie jestem zbyt dobry w te klocki napisze wiecej jestem poczatkujacy:)
Polecam "Caminante" Antonio Machaodo:)))))))))))))
Antonio Machado miało byc:)
Caminante
Caminante, son tus huellas
el camino, y nada más;
caminante, no hay camino,
se hace camino al andar.
Al andar se hace camino,
y al volver la vista atrás
se ve la senda que nunca
se ha de pisar.
Caminante, no hay camino,
sino estelas en la mar.
dzieki wielkie :) ale zamuruje moja nauczycielke
Zamuruj ja calkiem i zinterpretuj ten wiersz:)
Co to za szkola ze kaza wam sie wierszy na pamiec uczyc????????
wielka szkoda :) interpretowac go nie bede bo musialbym interpretowac po hiszpansku :) a ona zinterpretowala by moja interpretacje na ocene ndst :D
No faktycznie wielka szkoda:) bo wiersz bardzo fajny:)
a szkola :) to liceum tylko nauczycielka jest nieco inna niz wszyscy nauczyciele moze to dlatego ze nie jest polka
fajnie ze macie zajecia w lo z nativami!pozazdroscic!tylko nie mow ze jestes z Cervantesa?:)
Cervantesa? jesli tu chodzi o nazwe liceum to nie chodze do Cervantesa:) chodze do 4 LO im Komisji Edukacji Narodowej w B-B a co do jezykow to jestem scislowcem i nie przepadam za jezykami chociaz hiszpanski jest niczego sobie:)
Hiszpański jest najpiękniejszy:))))co nie Aupa:)?
Życzę powodzenia na tym polu naukowym:)i miłej recytacji Machado:)Pozdrawiam!Ciao
wielkie dzięki za pomoc hiszpański jest zaraz za polskim :) a ja i tak wole cyferki
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa